ALKMAAR - Vanaf 25 september 2021 is alleen met het coronatoegangsbewijs toegang mogelijk in alle binnen horeca, bij evenementen en vertoning van kunst en cultuur (zoals in bioscopen en theaters). Gemeente Alkmaar en de horecaondernemers hebben afgesproken dat vanaf zaterdag op het Waagplein een centraal QR-Checkpoint wordt ingericht.

In het Waaggebouw wordt op vrijdagen tussen 20.00 en 23.30 uur en op zaterdagen tussen 18.00 en 23.30 uur een centraal QR-Checkpoint geopend waar de controle op de CoronaCheck-app en ID plaatsvindt. Door verwachte toeloop op 7 en 8 oktober is op deze dagen het punt van 16.00 tot 23.30 uur open. Na de controle krijgen bezoekers een coronatoegangsbewijs in de vorm van een waterproof stempel op de hand of een speciaal gekleurd bandje. Hiermee kan de bezoeker alle horecagelegenheden in Alkmaar bezoeken.

Een coronatoegangsbewijs kan verkregen worden door het tonen van een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona via de CoronaCheck-app.

Sneltest
Voor mensen zonder vaccinatiebewijs wordt in het voormalige Oilily gebouw op het Waagplein specifiek voor horecabezoek een extra sneltest locatie ingericht. Bezoekers kunnen zich hier tijdens dezelfde openingstijden van de QR-Checkpoint laten testen en krijgen gemiddeld na 15 minuten de uitslag in de Coronacheck-app.