ALKMAAR - Vanwege de genomen coronamaatregelen waren alle buurthuizen en wijkcentra de afgelopen periode gesloten. Sinds 1 juni is het ook weer toegestaan dat deze weer beperkt open gaan.

Wethouder Marcel van Zon ging op 2 juni op bezoek bij een wijkcentrum dat direct zijn deuren weer opende, wijkcentrum De Oever in Oudorp. De wethouder sprak daar met de bedrijfsleider en het bestuur van het wijkcentrum.

Voorzichtig
Met de opening is ook voorzichtigheid geboden. Zo gaan alleen de activiteiten door, die binnen de maatregelen vallen. Spontaan binnenlopen kan dus nog niet.

Wil je weten welk buurt- en wijkcentra weer open zijn en wat er mogelijk is? Kijk op www.vzo-alkmaar.nl/corona_links.html voor alle informatie.

Samenzijn
Wethouder Van Zon: ‘Een wijkcentrum zoals De Oever heeft een belangrijke functie in een wijk. Het is echt een ontmoetingsplek voor zoveel mensen. Dat een plek dan zo lang dicht is, is pijnlijk. Des te beter om te zien dat ook zij nu weer de draad oppakken en goed nadenken over wat wel en wat niet kan. Mijn complimenten, ze hebben het hier goed voor elkaar!

Ik hoop dat binnenkort de wijkcentra weer de plek zijn om elkaar te ontmoeten en ook het eenzaamheids- virus tegen gaan!’