ALKMAAR - Op vrijdag 30 juni om 10.00 uur luidt de burgemeester Peter de Baat van Montferland, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. De Baat doet dit op uitnodiging van wethouder Victor Kloos (OPA).

De Baat is sinds januari 2017 burgemeester van de gemeente Montferland. Daarvoor was hij onder andere wethouder en raadslid in Alkmaar. De Baat komt samen met het college en de raad van Montferland op werkbezoek naar Alkmaar. Na het bezoek aan de kaasmarkt krijgt het gezelschap een rondleiding door Sportcomplex de Meent en wordt het geïnformeerd over Buurtgericht Samenwerken. Het programma wordt afgesloten in de Grote Sint Laurenskerk.

34 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdveertigduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 31 maart tot en met 29 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op dinsdag 2 en 23 mei, 6 juni, 4 en 18 juli, 1, 15 en 29 augustus van 19.00 tot 21.00 uur, avondkaasmarkten gehouden. Alle 34 kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.