ALKMAAR - Vrijdag 18 maart opende burgemeester Anja Schouten samen met initiatiefneemster Els Schipper de splinternieuwe stadsroute Mini Alkmaar. De verrassende anders-dan-anders route dwars door de historische binnenstad kent onderweg 20 tafereeltjes van miniatuurpoppetjes. Elk tafereeltje wordt vergezeld door een bijzonder stadsverhaal. Met een mini-schaar en een loep in de hand knipte de burgemeester een mini-lintje door bij de startpunt van de route: het Waagplein in Alkmaar.


"Ik ben trots, dat ik als burgemeester van het grote Alkmaar nu ook burgemeester mag zijn van het prachtige Mini-Alkmaar, een nieuw pareltje voor de stad"
, aldus Anja Schouten.

De route langs 20 mini-tafereeltjes is zo'n 2,5 kilometer lang en brengt je langs verborgen kerken, prachtige grachten en gezellige straatjes. Op de verschillende plekken ontdek je naast de kleine wereldjes bijzondere stadsverhalen. Weet jij bijvoorbeeld waarom de Kooltuin zo heet? Waarom er een vroeger een ooievaar bij de visbanken liep en wat 'draaien voor de prins' betekent?

Deze en nog veel meer leuke weetjes kom je onderweg te weten. De route is een bijzonder leuk uitje voor het gezin, maar ook met vrienden of als school- of bedrijfsuitje. Of hang je camera om en ga lekker op solo ontdekkingstocht. Mini Alkmaar is een unieke vorm van streetart gegoten in een heerlijke stadswandeling. Dus gluur mee in nisjes, achter regenpijpen en op muurtjes en laat je meevoeren met de bijzondere verhalen van deze mini-Alkmaarders.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet...

De route is te koop voor € 2,50 bij VVV Alkmaar aan het Waagplein. Meer informatie vind je op minialkmaar.nl

Mini Alkmaar is een concept en initiatief van de Alkmaarse Els Schipper. In samenwerking met Alkmaar Marketing, Kidsproof, VVV Alkmaar en de Historische Vereniging Alkmaar en mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar, Kobalt digital agency en Raadhuis.