ALKMAAR - Op vrijdagochtend 15 september luidt de burgemeester van Den Helder, Jan de Boer, om 10.00 uur de bel op de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders. De heer Jan de Boer wordt ontvangen door burgemeester Anja Schouten


Alkmaar en Den Helder werken nauw samen ter versterking van de regionale samenwerking in Noord-Holland Noord. Samen met andere gemeenten en partners in de regio trekken ze op steeds meer thema’s gezamenlijk op. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, bereikbaarheid en economie. Alkmaar stelt de regionale samenwerking bijzonder op prijs.

Jan de Boer (D66) is sinds 4 maart 2021 burgemeester van Den Helder. Daarvoor was hij burgemeester van Buren en wethouder van Landsmeer, Harlingen en Hoorn.

Alkmaarse kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 31 maart tot en met 29 september 2023 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de vrijdagochtend kaasmarkt is er altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie.

In het kader van de viering van 450 jaar Alkmaar Ontzet, is er in 2023 een extra kaasmarkt op vrijdag 6 oktober.