ALKMAAR - Sinds 1 januari kunnen inwoners hun aangevraagde paspoort of identiteitskaart gratis bezorgd krijgen. Vandaag heeft burgemeester Bruinooge het 600e reisdocument bezorgd bij mevrouw Bijtjes-Wever.

Het laten bezorgen kan bijvoorbeeld thuis, op het werk of op een ander adres in Nederland (behalve de Waddeneilanden). Al veel inwoners kozen voor de mogelijkheid hun reisdocument te laten bezorgen, de teller staat inmiddels op 600. Reden om de uitreiking van het 600e reisdocument een feestelijk tintje te geven. Donderdag 1 februari bracht burgemeester Bruinooge samen met de heer Van der Klij, algemeen directeur van AMP, een bezoek aan mevrouw Bijtjes-Wever uit Alkmaar voor de uitreiking van haar identiteitskaart. Hij wilde zelf ervaren hoe de bezorging in de praktijk verloopt.

AMP Groep

Met een bos bloemen in zijn hand belde de burgemeester iets voor 11:00 uur aan bij mevrouw Bijtjes-Wever. De bezorger van AMP Groep liet aan de aanwezigen zien hoe snel en makkelijk de procedure in zijn werk gaat. Met AMP Groep is de gemeente een samenwerking aangegaan. Zij zijn gespecialiseerd in bezorgingen waarbij identificatie noodzakelijk is. Normaal gesproken als een laatste identiteitscontrole is uitgevoerd, overhandigt de bezorger het nieuwe reisdocument aan de klant. Maar voor deze gelegenheid mocht de burgemeester de uitreiking doen.

Enthousiast

Burgemeester Bruinooge is enthousiast over de nieuwe gratis dienstverlening: “We willen onze dienstverlening nog flexibeler en toegankelijker maken. Het bezorgen van reisdocumenten op iedere gewenste locatie is hier een mooi voorbeeld van. De afgelopen maand hebben we veel positieve reacties van inwoners ontvangen op deze nieuwe gratis service die we bieden. Al 41% van de inwoners heeft bij de aanvraag aangegeven het reisdocument graag bezorgd te krijgen. Het gaat heel goed. Klanten die hun reisdocument bezorgd hebben gekregen zijn erg tevreden over het bezorgproces. ”