ALKMAAR - Op vrijdag 17 november ontvangt burgemeester Anja Schouten ruim 160 Alkmaarse veteranen in de Grote Kerk in Alkmaar. Gemeente Alkmaar organiseert deze jaarlijkse bijeenkomst samen met Stichting Veteranen Alkmaar.

Veteranenbijeenkomst


Veteranen van alle generaties ontmoeten elkaar tijdens deze avond. Zij worden welkom geheten door burgemeester Schouten die hen, namens Alkmaar, dankt voor hun bewezen diensten. Daarna neemt zij het eerste exemplaar van het boek ‘Militairen in Alkmaar 1940-1945; mobilisatie, meidagen 1940, bezetting en bevrijding’ van Dolf en Paul Harff in ontvangst. Na de boekpresentatie krijgen de aanwezige veteranen tijdens een diner de kans om bij te praten en ervaringen uit te wisselen.

Het boek


Het boek wordt door de auteurs en onderzoekers Dolf en Paul Harff aangeboden. Zij beschrijven de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog, het begin van de oorlog, de bezettingsjaren en uiteindelijk de bevrijding van Alkmaar. Het boek richt zich daarbij op de militaire eenheden die in de stad werden ondergebracht. Rijkelijk voorzien van unieke foto’s, geeft het boek een goed en overzichtelijk beeld van de aanwezigheid en invloed van de militairen in Alkmaar en omgeving in de oorlogsperiode.

Stichting Veteranen Alkmaar


De Stichting Veteranen Alkmaar werkt nauw samen met gemeente Alkmaar en zet zich in voor alle veteranen. Het motto is “Je hoeft je geen veteraan te voelen om er één te zijn”. Zij organiseren elke maand een inloopavond in biermuseum De Boom. Ook hebben zij met elkaar een besloten facebookpagina en zij zijn vertegenwoordigd in een erecouloir bij de herdenking van 4 mei en 11 oktober. Op 5 mei staan zij op het festivalterrein en maken zo kennis met de bezoekers die op speeddate kunnen met een veteraan. Voor vragen aan het de stichting kunt u terecht bij info@stichtingveteranenalkmaar.nl