ALKMAAR - Op vrijdag 9 juni luidt Bert Blase precies om 10.00 uur de bel op de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van wethouder Anjo van de Ven, de portefeuillehouder van de kaasmarkt. De heer Blase heeft de nieuwe Alkmaarse coalitie gevormd, daarom vergezellen de nieuw geïnstalleerde wethouders de heer Blase deze ochtend naar de kaasmarkt. Voorafgaand aan het bezoek wordt de heer Bert Blase door het nieuwe college in het stadhuis ontvangen.

Bert Blase

De heer Bert Blase was waarnemend burgemeester van de voormalige gemeente Heerhugowaard van 2017 tot 2021. Toen in Alkmaar een nieuwe verbindende coalitie gevormd moest worden, is hij aangesteld als verkenner. Daarna heeft Blase het proces verder mogen begeleiden als formateur. Op 24 mei is het nieuwe college geïnstalleerd met de wethouders: Christian Schouten (D66), Anjo van de Ven (OPA), Jasper Nieuwenhuizen (BAS), Christiaan Peetoom (VVD), Robert te Beest (CDA) en Arie Epskamp (SPA).

Alkmaarse kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 31 maart tot en met 29 september 2023 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de vrijdagochtend kaasmarkt is er altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie.