BERGEN - Bergen zet zich al jaren actief in om een Fairtrade Gemeente te zijn. Deze titel wordt iedere twee jaar opnieuw toegekend. De jury van Fairtrade Gemeente heeft bepaald dat Bergen de titel 'Fairtrade Gemeente' mag behouden.  

Jury van Fairtrade Gemeente  

Bergen is al vier jaar Fairtrade Gemeente en mag deze titel de aankomende twee jaar blijven voeren. De jury vindt dat Bergen voldoet aan alle criteria van de campagne. Dankzij de activiteiten van het kernteam en de ondersteuning van de gemeente is de titel opnieuw toegekend.

Eerlijk Winkel Route Bergen 

Winkels, horecagelegenheden en organisaties die fairtrade en duurzame producten verkopen hebben samen met de gemeente Bergen een leuke, eerlijke winkelroute ontwikkeld. De Eerlijk Winkel Route Bergen is verkrijgbaar bij verschillende bedrijven, gratis als app te downloaden en is ook te volgen via de facebookpagina “Eerlijk Winkel Route Bergen”.

Kernteam 

In Bergen zet een actieve groep ondernemers en vrijwilligers zich al jaren in voor de lokale campagne. Het kernteam zorgt samen met de gemeente voor publiciteit en bekendheid bij inwoners, deelnemers en instanties. Wethouder Odile Rasch “Ik ben blij met de betrokkenheid en inzet van ons kernteam. Vele handen maken licht werk. Wilt u ook een bijdrage leveren aan een betere wereld? Laat het ons dan weten”.

Fairtrade 

Eerlijke handel of fairtrade bevordert duurzame ontwikkeling in de internationale handel. Fairtrade betekent dat boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun exportproducten. Een prijs die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten.

Meer weten 

Het stimuleren van Fairtrade en duurzame producten is een belangrijk thema uit het duurzaamheidsbeleid 2017-2020.