ALKMAAR - Vanavond wordt de nieuwe raad geïnstalleerd, maar nu al staat er een belangrijke taak op de agenda: het luiden van de aanvangsbel voor de tweede kaasmarkt van het seizoen. De raadsleden 2022-2026 zijn op 1 april uitgenodigd als gasten van de burgemeester. Een van de raadsleden valt vrijdag de eer te beurt als belluider. Wie dat wordt blijft nog een verrassing.


De kaasmarkt van aanstaande vrijdag is de tweede van het seizoen. De eerste werd vorige week geopend door Evgeniy Levchenko en Victoria Koblenko. De afgelopen twee jaar was er behoudens een kleine variant in oktober geen kaasmarkt vanwege de corona-maatregelen.

Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 25 maart tot en met 30 september 2022 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de markt wordt altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie georganiseerd.