ALKMAAR - De Avondkaasmarkt die in de maanden juli en augustus, naast de traditionele kaasmarkt op vrijdag, elke dinsdagavond wordt gehouden is gisteravond geopend door het 125-jarige Alcmaria Victrix. Vanwege het jubileum mocht penningmeester Johan Gunst namens "Alkmaars Oudste" dinsdagavond om exact 19.00 uur de kaasbel luiden waarmee de markt officieel werd geopend.


Onder het toeziend oog van Wethouder Sport Christiaan Peetoom, zelf ook met een verleden bij Alcmaria Victrix, werd de Alkmaarse vereniging zo nogmaals geëerd voor het 125-jarige jubileum. Naast Gunst waren er nog enkele bestuursleden en prominente leden aanwezig. Gunst, die zelf naast zijn taak als penningmeester al vele vrijwilligerstaken op zich nam in de loop der jaren toonde zich zichtbaar trots op zijn vereniging. Hij benoemde nog maar eens de familaire banden binnen de vereniging en de stappen die de club de laatste jaren heeft gemaakt, ondermeer met de heropening van een gerenoveerd en duurzaam clubgebouw twee jaar geleden. Dat de club leeft benoemde hij door de succesvolle reünie en feestavond tijdens dit jubileumjaar nog maar eens aan te halen.

Meer over het 125-jarig jubileum van Alcmaria Victrix is terug te vinden op de website van "Alkmaars Oudste"

Alkmaarse kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 31 maart tot en met 29 september 2023 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de vrijdagochtend kaasmarkt is er altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie.