ALKMAAR - Op vrijdag 23 augustus om 16.00 uur opende Elly Konijn-Vermaas, wethouder Citymarketing en Evenementen, de Alkmaarse Zomerkermis op de Kanaalkade. Daarna verwelkomde de wethouder traditiegetrouw alle kermisexploitanten persoonlijk samen met de kaasvader, de kaasdragers, kaasmeisjes en steltenlopers.

De kermis duurt tot 1 september in de binnenstad van Alkmaar. Er staan maar liefst 70 attracties op de Alkmaarse zomerkermis met een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod voor het hele gezin.

Voor de kinderen
Naast de speciale kinderattracties zijn er ook gratis toegankelijke activiteiten voor de kleinsten. Zo kunnen zij op zondag 25 augustus tussen 13.30 en 17.30 uur gratis geschminkt worden bij het schminktheater op het Canadaplein. Op woensdag 29 augustus is de Buurman en Buurman Klusmiddag van 13.00 tot 17.00 uur op het Canadaplein.

Populaire dag
Kermis is een feest voor iedereen. Donderdag 29 augustus worden minder valide kinderen vanuit basisscholen en bewoners van enkele zorgcentra op uitnodiging door de gemeente en de kermisexploitanten in het zonnetje gezet. Het is deze dag 'populaire dag'. Als het nodig is, wordt de snelheid van sommige attracties aangepast. Tevens zijn er deze middag clowns aanwezig en entertainer Louis Baerts vermaakt het publiek met goocheltrucs en ballonnen.

Spectaculaire vuurwerk- en lasershow
De Alkmaarse zomerkermis zou de Alkmaarse zomerkermis niet zijn als het niet werd afgesloten met vuurwerk. In verband met een lagere milieubelasting is er als proef voor gekozen om vuurwerk, een wervelende lichtshow en muziek samen te combineren. Op zondag 1 september kunnen toeschouwers dit zien vanaf 22.00 uur, het beste zicht op dit spectaculaire slotstuk hebben de toeschouwers vanaf de Kanaalkade.

Kortingsapp
Speciaal voor de kermis heeft Buro de Kermisgids een app ontwikkeld waarmee bezoekers korting krijgen bij 25 kermisexploitanten. Na het downloaden van de app ‘kermis kortingen’ staan alle kermissen aangegeven met de bijbehorende kermiskortingsbonnen. Na het openen van de Alkmaarse Kermis, kan de bezoeker via het telefoonscherm de kortingsbon van zijn/haar keuze laten zien aan de kassière van de attractie. De korting wordt dan direct éénmalig verrekend.

Warenmarkt Alkmaar tijdelijk verplaatst
De zaterdagse warenmarkt, normaal gesproken op de Gedempte Nieuwesloot, het Hofplein, de Sint Laurensstraat en het Kerkplein, wordt tijdens de zomerkermis verplaatst. De warenmarkten van zaterdag 24 en 31 augustus zijn straks te vinden in de Koorstraat, de Laat (gelegen tussen de Koorstraat en de Hofstraat). Wethouder Konijn-Vermaas: “De tijden veranderen en de Alkmaarse kermis gaat met de tijd mee. Dit jaar is er de nieuwe ‘kermis kortingen’ app en hebben we als pilot een spectaculaire afsluiting die minder milieubelastend is. Een moderne kermis, met een historisch Alkmaars karakter!”

“De tijden veranderen en de Alkmaarse kermis gaat met de tijd mee. Dit jaar is er de nieuwe ‘kermis kortingen’ app en hebben we als pilot een spectaculaire afsluiting die minder milieubelastend is. Een moderne kermis, met een historisch Alkmaars karakter!”
Wethouder Konijn-Vermaas