ALKMAAR - Op 20 maart zijn zes Alkmaarse kampioenen ontvangen in het stadhuis ter ere van hun knappe sportprestaties. Wethouder Sport Christiaan Peetoom ontving de sporters samen met hun familie, vrienden en trainers in de Prinsenzaal van het stadhuis.

Naast de felicitaties ontvingen de sporters ook een unieke Alkmaarse sportprijs voor hun bijzondere prestatie. De sporters vertelden elkaar tijdens een presentatie over hun sport en hun kampioenswedstrijd. Daarbij lieten zij zelf ingestuurde filmpjes en foto’s zien.

Atletiek, Schermen, Floret en Degen


Drie jeugdsporters wonnen een gouden medaille bij de Nederlandse Kampioenschappen (NK) Atletiek, Schermen, floret en degen. Sanne de Nijs is 12 jaar en behaalde een gouden medaille bij het NK Verspringen onder 14 jaar. Bij de NK Schermen haalde Szymon Blokker zelfs dubbel goud. Bij zowel de degen als de floret was hij de beste in zijn leeftijdscategorie onder 14 jaar. Talitha Sluman (16 jaar) heeft als allereerste Nederlander ooit goud behaald bij het internationale Marathontoernooi Floretschermen in Parijs. De sporters kregen alle drie een plaquette van de wethouder voor hun topprestaties.

Kickboksen


Ismail Ouzgni won op de Glory Collision 6 in Arnhem zijn debuutwedstrijd. Hiermee zette hij zijn naam wereldwijd op de kaart. Ismail kreeg uit handen van de wethouder een miniatuur Waaggebouw en een oorkonde.

Tennis Masters


Marjolein Oudegeest schreef in 2023 het NK Tennis enkelspel op haar naam bij de Masters 50+. Caroline de Vries zette de afgelopen twee jaar maar liefst acht titels op haar naam.

Bij de Nederlands Kampioenschappen wist zij vorig jaar zowel indoor als outdoor gouden medailles te behalen op de onderdelen dames dubbel en gemengd dubbel. Bij het Wereld Kampioenschap won ze zowel in 2022 als 2023 de zilveren medaille bij het gemengd dubbel. Bij het damesdubbel haalde Caroline na de eerste plek in 2022 een tweede plek in 2023. Zowel Marjolein als Caroline ontvingen uit handen van de wethouder een miniatuur Waaggebouw met een oorkonde.