ALKMAAR - Tijdens de persconferentie van 19 mei deed minister president Mark Rutte een beroep op alle jongeren. Hij riep ze op om met goede en creatieve ideeën te komen voor een 1,5 meter samenleving. Alkmaarse jongeren kunnen hun ideeën delen met de gemeente. Als het nodig is kan de gemeente helpen waar mogelijk.

"Ik heb al heel veel reacties gehoord en gekregen. Maar ik hoop vooral dat jongeren niet alleen ideeën hebben, maar die meteen ook omzetten in actie: confronteer het schoolbestuur ermee of stap naar de gemeenteraad. Het idee is dat zij een beetje de revolutie starten vanuit de jongere generatie. Dat is waar het hier om gaat.” Dit zei Mark Rutte onlangs als uitleg van de oproep die hij deed.

Goed idee? Begin ermee!
Jongeren hebben hele goede en creatieve oplossingen voor de praktische zaken waar ze tegenaan lopen. Hoe houd je bijvoorbeeld afstand van elkaar in het park zodat het ook gezellig en leuk blijft? Of zijn er ideeën om de sportclub op een creatievere manier corona-proof in te richten. Heb jij een goed idee? Begin er mee! Praat erover met anderen en maak een plan om je idee uit te voeren. De gemeente Alkmaar hoort deze ideeën ook graag! En als het nodig is, helpen we je op weg om de juiste mensen te vinden die je verder kunnen helpen. Je kunt je idee of vraag sturen naar: goedidee@alkmaar.nl.

Tjekkin en Young Belegen helpen je
De al bestaande jongerenplatforms in Alkmaar, Tjekkin en Young Belegen helpen ook graag mee en denken zelf ook na over de oproep van Premier Rutte. “Als jongeren staan we samen sterk. Het is nu onze tijd om samen dingen te gaan veranderen,” aldus Erik Best van Tjekkin.

Budget voor goede ideeën
Alkmaarse jongeren kunnen voor de financiering van een goed idee ook een subsidieaanvraag doen. Er kan maximaal €2.000 aangevraagd worden. Binnenkort kun je via de website van de gemeente Alkmaar subsidie aanvragen. Wil je nu al meer weten, dan kun je ook mailen naar goedidee@alkmaar.nl.