ALKMAAR - Het tienerbudget is een initiatief van de gemeente Alkmaar dat jongeren helpt om hun ideeën te realiseren. Het budget is bestemd voor jongeren tussen de 14 – 21 jaar die een goed idee hebben om hun stad of wijk leuker te maken, of activiteiten voor andere jongeren in Alkmaar te organiseren. De gemeente kan daarbij ook helpen met het uitwerken van het plan.

Het Tienerbudget is een initiatief voor en door jongeren. Zo worden subsidieaanvragen bijvoorbeeld mede beoordeeld door de jongerenraad van Alkmaar ‘Young Belegen’. Het is opgezet om jongeren meer te betrekken en hen de mogelijkheid te geven om hun ideeën werkelijkheid te laten worden. Helaas zijn er de afgelopen twee jaar slechts enkele initiatieven geweest. Als er geen initiatieven meer worden aangemeld, kan zijn dat het budget op termijn niet meer beschikbaar komt.

Music United
Een van de initiatieven die uitgewerkt en gerealiseerd is door Gregory Chong, is Music United. Hij ontving subsidie uit het tienerbudget voor zijn idee. “Music United is een plaats geweest voor jongeren om gewoon een vet concert in elkaar te zetten. Dus als jij een goed idee hebt of je ziet een probleem en je wilt het aanpakken, gewoon doen!”, aldus Gregory Chong.

Doe jij mee?
Dus ken of ben jij iemand met een goed idee of vet initiatief? Stuur een mail naar goedidee@alkmaar.nl of kijk voor meer informatie op de subsidiepagina voor het tienerbudget en dan maken wij samen jouw idee werkelijkheid.

“Jongeren bruisen over het algemeen van energie en ideeën. Zeker nu is die verfrissende inbreng noodzakelijk. Ik zie graag dat die vernieuwende jongeren ons weten te vinden. Juist zij kunnen mee denken en helpen om Alkmaar vooral ook voor jongeren interessant en aantrekkelijk te maken en houden.”
Wethouder Paul Verbruggen