ALKMAAR - De 8 October Vereeniging ‘Alkmaar Ontzet’ besluit om dit jaar af te zien van de traditionele viering van Alkmaar Ontzet. Dit jaar voor één keer geen evenementen waar veel mensen bij betrokken zijn. Dus geen optochten of muziekspektakels zoals de Alkmaarders gewend zijn.

Grote evenementen als de viering van Alkmaar Ontzet op 8 oktober vragen een lange voorbereidingstijd. Het hele jaar door werken bestuur, verschillende commissies en heel veel vrijwilligers hard om alle ontzetevenementen voor te bereiden en vorm te geven. Dit jaar is er de realiteit van de coronavirus beperkende maatregelen en is er nog geen zicht op hoe evenementen er uit gaan zien na 1 september.Daarom is gestart met het vormgeven van een coronavirus-veilige 8 Octoberviering.

HOE DAN? ANDERS!
8 oktober is voor iedere Alkmaarder en buitenpoorter een dag om samen stil te staan bij wat het betekent om in vrijheid te leven en feest te vieren. Ook op 8 oktober 2020 gebeurt dit, alleen dit jaar net even anders. Wat niet verandert, is voor Alkmaarders, door Alkmaarders.

Via de website en social media-kanalen zoals Facebook en Instagram houdt de 8 October Vereeniging u op de hoogte van de ontwikkelingen van de 2.0 Ontzetviering. U kunt zich alvast verheugen, want speciaal wordt deze editie zeker!

Lid worden van de vereniging kan natuurlijk ook gewoon in 2020. Juist nu, want met uw lidmaatschap steunt u één van de leukste verenigingen van Alkmaar!

Lees meer op: https://8october.nl/ontzettendanders of www.8october.nl