Alkmaar kiest partijen voor realisatie Poppodium Victorie

Door Redactie op Dinsdag 12 januari 2016 16:15   Gemeente   alkmaar, victorie, poppodium


Alkmaar kiest partijen voor realisatie Poppodium Victorie
Voor de Kerst heeft de gemeente Alkmaar van verschillende partijen geldige inschrijvingen ontvangen voor de realisatie van poppodium Victorie. Afgelopen maandag verliep de bezwaartermijn. Omdat er geen bezwaren zijn ingediend kunnen we nu officieel bekendmaken dat er drie partijen zijn uitgekozen.

Gedurende de ontwerpfase is er door de gemeente besloten de uitvoeringswerkzaamheden van het project in drie percelen aan te besteden. De uitgekozen partijen per perceel:

1. Perceel Bouwkundige en constructieve werken;Lokhorst Bouw en Ontwikkeling BV uit Beverwijk

2. Perceel Werktuigbouwkundige installatiewerken; Vetim BV uit Zaandam

3. Perceel Elektrotechnische installatiewerken Noordeloos Elektro BV uit Alkmaar

Met de keuze van deze drie partijen is een eind gekomen aan een lange voorbereidingstijd voor de realisatie van dit muziekgebouw op Overstad en kijken we uit naar een goed bouwproces voor de fraaie nieuwbouw.

De bouw start in april 2016 en het pand wordt in januari 2017 opgeleverd, waarna de gebruiker Victorie nog haar inrichting zal aanbrengen.

Ontwerp

Het gebouw is ontworpen door DP6 Architecten uit Delft. Dit bureau heeft eerder de ontwerpwedstrijd gewonnen en heeft diverse theaters, bioscopen en andere culturele panden ontworpen. Het bevat een grote zaal voor 800 bezoekers en een muziekcafé voor kleinere optredens.

De vormgeving van het nieuwe gebouw voor Victorie sluit aan bij de bestaande en wat ruige sfeer op Overstad. De gevel bestaat grotendeels uit staal en aluminium dat in een kenmerkende industriële kleur gecoat wordt. De lichtgevende letters op de spanten van het gebouw springen in het oog en maken onderdeel uit van de architectuur van het gebouw. Het gebouw is aan de straatzijde transparant, zodat van buiten goed te zien is wat er binnen gebeurt. Het dakterras is een functionele toevoeging aan het gebouw dat sfeer geeft en kan worden gebruikt voor ontmoetingen. Net als het exterieur heeft ook het interieur een ‘stoere’ uitstraling. Ruige betonwanden, een plafond van houten latten die op een schijnbaar willekeurige manier getimmerd zijn en kanalen deels in het zicht. Door de grote vide in de foyer ontstaat een sterk ruimtelijk beeld. Hierdoor ontstaat een open en vriendelijke sfeer in het gebouw.