ALKMAAR - De gemeente Alkmaar wil bedrijven ondersteunen in duurzaam ondernemen. Ondernemers kunnen in gesprek gaan met een expert en ontdekken wat een circulaire economie voor ze kan betekenen. Kosten van cement, hout, staal en aluminium zijn namelijk 15 tot 55% toegenomen sinds 2019. Niet alleen in de bouw, de meest grondstof intensieve sector, zijn er prijsstijgingen. Het geldt voor nagenoeg alle sectoren en grondstoffen. Hoe ga je hier als bedrijf mee om?

Waar zit het grootste impact en de grootste risico’s? Wat voor effect gaan strenge milieuregelgevingen zoals de CO2 beprijzing voor effect hebben op de organisatie? Hoe maak je je klaar voor klanten en werknemers die steeds meer duurzaamheid van je verwachten? Wat zijn mogelijke oplossingen voor alsmaar duurder wordende materialen en producten?

Kansen en mogelijkheden

De gemeente biedt maximaal 10 bedrijven een eerste kennismaking en een verdiepende sessie met een expert over circulaire economie en circulair ondernemen. In het eerste gesprek krijgen bedrijven uitleg over wat een circulaire economie voor hun onderneming kan betekenen. In het tweede gesprek wordt er dieper ingegaan op concrete kansen en mogelijkheden die er zijn. Meerdere collega’s mogen aanwezig zijn bij de gesprekken.

Circular Hero

Bedrijven zullen begeleid worden door Klaske Kruk; oprichter van adviesbureau Circularities, winnares van meerdere duurzaamheidsprijzen en tijdens de Week van de Circulaire Economie uitgeroepen tot Circulair Hero: ‘De circulaire transitie is voor 75% afhankelijk van gedragsverandering en voor slechts 25% van technologie en grondstoffen. We zijn praktisch ingesteld en richten ons op het hands-on vertalen van de circulaire economie in theorie naar praktijk.’

Aanmelden

Bedrijven kunnen zich aanmelden via circulair@alkmaar.nl. Meer informatie over wat de gemeente doet op gebied van duurzaamheid is te vinden op: www.alkmaar.nl/duurzaam.