ALKMAAR - Het college van burgemeester en wethouders wil dat alle Alkmaarse kinderen kunnen genieten van de kermis. Ook kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben. Daarom liggen er voor die kinderen van 4 tot en met 17 jaar zes gratis kermismuntjes klaar, waarmee zij net als ieder ander kind naar de Alkmaarse zomerkermis kunnen. De kermis komt van 21 augustus tot en met 30 augustus naar Alkmaar en is dit jaar op het evenemententerrein aan de Olympiaweg.


Voor wie?
In Alkmaar wonen ruim 1648 kinderen van 4 tot en met 17 jaar in een gezin met een minimum inkomen. De gemeente geeft gratis kermismuntjes aan kinderen uit gezinnen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm die in de gemeente Alkmaar wonen. Het grootste deel van die gezinnen is bij de gemeente geregistreerd en ontvangt automatisch bericht via de Alkmaarpas over de gratis kermismuntjes.

Tegoed via Alkmaarpas
Via de Alkmaarpas ontvangen de kinderen een tegoed voor zes kermismuntjes van € 1,50 per stuk. Kinderen van 4 tot en met 17 jaar hebben een eigen Alkmaarpas met daarop het tegoed. Het tegoed is vanaf 11 augustus zichtbaar.

Waar ophalen
Met de Alkmaarpas zijn de kermismuntjes op te halen tijdens de reguliere spreekuren van de Alkmaarpas bij het VVV, Waagplein 2. De spreekuren zijn op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur. Ophalen kan tot uiterlijk donderdag 27 augustus en de muntjes kunnen tot en met zaterdag 29 augustus op de kermis worden uitgegeven. Daarna is er geen mogelijkheid meer om het tegoed in te wisselen en vervalt het recht op de gratis kermismuntjes.