BERGEN - Met ingang van 1 maart 2017 hebben de inwoners van Bergen nog meer mogelijkheden om hun grof huishoudelijk afval te scheiden en naar het afvalbrengstation (ABS) te brengen. De openingstijden van de ABS’en in Egmond, Bergen en Schoorl worden namelijk verruimd. Vanaf 1 maart zijn de ABS’en in Egmond en Schoorl op zaterdag geopend van 08.00 - 12.00 uur en het ABS in Bergen van 12.30 – 16.30 uur.

Egmond was van 11.00 - 13.00 uur geopend, Schoorl van 8.00 - 10.00 uur en Bergen van 14.30 - 16.30 uur. De tijden in Bergen, Egmond aan Zee en Schoorl blijven van maandag tot en met vrijdag ongewijzigd.

Aanleiding

Er is een duidelijke stijgende lijn als het gaat om aanbieden van grondstoffen op de afvalbrengstations. Ook op zaterdag komen er steeds meer mensen. Op deze manier kan de druk beter worden verdeeld.

Recyclen grondstoffen

Door afval goed te scheiden, wordt een bijdrage geleverd aan het behouden van (soms) schaarse grondstoffen. De afvalsoorten die op het afvalbrengstation worden gescheiden, worden zo veel mogelijk gerecycled en gebruikt in nieuwe producten. Zo levert het plastic van de oude tuinstoel weer de grondstof voor bijvoorbeeld een plastic speelgoedauto.

Overzicht adressen openingstijden

Kijk voor de adressen en openingstijden van de afvalbrengstations Bergen, Egmond en Schoorl op www.hvcgroep.nl