ALKMAAR - Wethouder Iterson Scholten opent op woensdag 8 maart om 17.00 uur een tijdelijke Droomplek op het Ringersplein. Dat doet hij door in de Droomplek met Alkmaarders te praten over hun dromen en wensen voor het toekomstig KanaalPark. De opening is de start van een reeks bijeenkomsten met als doel zo veel mogelijk wensen en ideeën op te halen voor het Alkmaars KanaalPark. De komende maanden staat de Droomplek klaar voor voorbijgangers. Neem plaats, lees meer over het KanaalPark, droom over de toekomst en deel uw ideeën.

In maart bent u ook van harte welkom op de jongerentop en de gebiedsconferentie over de toekomst van het Alkmaars KanaalPark. Aanmelden kan via alkmaarskanaal.nl/kanaalpark-participatie

JongerenTop Alkmaars KanaalPark – 16 maart 19.00 uur Stadsfabriek Alkmaar

Het KanaalPark wordt een plek voor heel Alkmaar, dus ook voor de jongeren! Maar wat zien jongeren het liefst langs de oevers van het Alkmaars kanaal? Speciaal voor jongeren organiseert de gemeente op 16 maart de JongerenTop Alkmaars KanaalPark. Tijdens een inspirerende bijeenkomst gaan we op zoek naar de manieren waarop het KanaalPark gebruikt kan worden door de jongeren van nu en de toekomst.

Gebiedsconferentie Alkmaars KanaalPark – 5 april 19.00 uur Stadsfabriek Alkmaar

De gemeente organiseert op woensdagavond 5 april een gebiedsconferentie over het Alkmaars KanaalPark. Tijdens de gebiedsconferentie lichten we de verschillende sferen van het Alkmaars Kanaal toe: de zachte stad (Huiswaard), de gastvrije binnenstad (centrum) en de robuuste stad (Overdie en Oudorp) en gaan we aan de slag met ideeën, wensen en belangen die rond die gebieden spelen.

Plaats uw wens op de kaart en bekijk de wensen van anderen

Kunt u niet naar een bijeenkomst komen? Geen probleem. Om alle wensen en ideeën te verzamelen heeft de gemeente een digitale kaart ontworpen waarop u zelf uw wens kunt achterlaten. Geen uitgebreid plan? Geen probleem! Elke bijdrage is welkom. Uw wens achterlaten op de digitale kaart kan via alkmaarskanaal.nl/kanaalpark-participatie

Achtergrond Alkmaars KanaalPark

Het Alkmaars Kanaal is volop in ontwikkeling. Langs het kanaal komt meer ruimte voor wonen, werken en recreëren. Het bouwen van nieuwe woningen en de komst van veel nieuwe inwoners vraagt om een heldere visie op de openbare ruimte en het gebruik ervan. Beide oevers van het Noordhollandsch Kanaal krijgen daarom een nieuwe functie als openbare ruimte: het Alkmaars KanaalPark. Een bijna 6,5 kilometer lang park dat Alkmaar doorsnijdt en de oud- en nieuwbouwgebieden langs het kanaal met elkaar verbindt. In het toekomstig KanaalPark is ruimte voor groen, wandelpaden, sport, kunst, spelen en nog veel meer. Hoe het park er precies uit komt te zien staat nog niet vast. Hierover gaat de gemeente dus eerst in gesprek met inwoners, ondernemers en organisaties uit Alkmaar.

Meer informatie

alkmaarskanaal.nl/kanaalpark-participatie