ALKMAAR - Vandaag was het feest in de Vroonermeer! Onder toeziend oog van 400 kinderen werden door kinderen van De Lispeltuut (SAKS), de Vroonermeerschool (Ronduit) en de Kinderkroon (Klein Alkmaar, SKOA en Kiddies), de eerste palen geslagen voor de nieuwe school. De kinderen deden dit elk samen met hun schooldirecteur. Van onderwijsinstellingen zongen de kinderen een prachtige lied ter ere van dit bijzondere moment. En natuurlijk was er ter ere van dit feest een heerlijke traktatie voor alle kinderen.

Tijdscapsule

Daarna ontving de Alkmaarse Kinderburgemeester Miya Scheltinga uit handen van de kinderen, twee tijdscapsules van de scholen, die zij samen met de kinderen in de grond brachten. De kinderen hebben deze capsules op school gevuld met persoonlijke briefjes. Zodat mensen in de toekomst, zoals archeologen, antropologen en historici, een beeld krijgen van een bepaalde tijdsperiode, als ze weer worden opgegraven.

Onthulling

Daarna onthulde wethouder onderwijs, Ad Jongenelen het bouwbord met medewerking van: Architect Huub Frencken van Frencken Scholl Architecten uit Maastricht, Aannemer De Geus Bouw BV uit Langedijk en Installatiebureau Klaver Klimaattechniek BV uit Obdam, Alkmaar Sport en de schoolbesturen van Saks, Ronduit en Klein Alkmaar.

De oplevering van de school is naar verwachting in het 1e kwartaal 2024.