ALKMAAR - Op dinsdag 18 juli vindt de derde avondkaasmarkt van het kaasmarktseizoen 2023 plaats. Om precies 19.00 uur luidt Ralph de Kleijn van stichting Doesgoed de bel. Dat is het teken dat de kaasmarkt daadwerkelijk is begonnen. Dat doet hij op uitnodiging van het college van B&W. Als blijk van waardering heeft het college de heer de Kleijn en zijn medebestuurders uitgenodigd voor een bezoek aan deze kaasmarkt.


Stichting Doesgoed motiveert bedrijven om een actieve bijdrage te leveren aan hun maatschappelijke omgeving.​ Doesgoed verbindt de vraag van maatschappelijke organisaties en het aanbod van betrokken ondernemers in een ‘match’. Op de website van de stichting noemt de heer de Kleijn zichzelf “Chef Vriendjespolitiek’.

Op vrijdag 14 april 2023 was het 20 jaar geleden dat de stichting werd opgericht. In deze 20 jaar is Doesgoed een vaste waarde geworden in het faciliteren van het lokaal maatschappelijk betrokken ondernemen. In de afgelopen jaren zijn zo’n 10.000 matches gemaakt waarmee een grote sociale impact is gecreëerd.

Kaasmarkt in Alkmaar

De Alkmaarse Kaasmarkt is een historische plek in Alkmaar waar de kaasmarkt op het Waagplein al sinds 1593 een traditie is. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit evenement. De kaasmarkt in Alkmaar vindt elke vrijdagochtend van 31 maart tot en met 29 september 2023 van 10.00 – 13.00 uur plaats. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00 – 21.00 uur.