BERGEN - De gemeente Bergen wil zo snel mogelijk aan de slag met het door brand verwoeste sportcomplex De Beeck. Dat bleek vanavond tijdens een informatiebijeenkomst in het dorp.


Bijna een week geleden brak er een allesverwoestende brand uit in het complex aan het Molenweidtje, die de Bergenaren diep raakte. Zo werden onder andere een zwembad, een balletstudio en een biljartzaal volledig in de as gelegd.


De gemeente heeft eerder al aangegeven zo snel mogelijk te willen beginnen met de sloop- en opruimwerkzaamheden en benadrukte dat vanavond nogmaals. Voor de meeste verenigingen en clubs die in het gebouw zaten, is inmiddels vervangend onderdak geregeld. Voor een aantal verenigingen is de gemeente nog druk bezig die te vinden.


Drie jaar

De gemeente heeft verder aangegeven dat er op korte termijn een projectleider wordt aangewezen, die met plannen voor een zwembad, sporthal en raadzaal komt. Verwacht wordt dat het wel drie jaar kan duren tot er een nieuw complex staat.


Het vermoeden bestaat dat de brand is aangestoken. Maandag werd bekend dat de gemeente aangifte wil doen van brandstichting. Of dat inmiddels is gebeurd, is niet duidelijk.