Nanotechnologie… wat is het? wat doet het? wat heb ik eraan?

U heeft ongetwijfeld weleens van nano, nanocoating of nanotechnologie gehoord maar weet niet precies wat dat nu inhoudt.

-Nanotechnologie is simpel gezegd het verkleinen van materie tot op nano niveau.

-De nanocoatings van 3C Camper Custom Care zijn biologisch( volgens het Cradle-to-Cradle principe).

-De basis van nanocoating is siliciumzand.

-Nanocoating is een water- en vuilafstotende vloeistof dat is door middel van nanotechnologie is verkleind tot nano-deeltjes.

-Nano deeltjes zijn kleiner dan water- en vuilmoleculen.

-Nanocoating wordt niet op het oppervlak aangebracht (zoals wax) maar wordt in het oppervlak ingepoetst en heeft hierdoor een zeer duurzame werking.

-Een met nanocoating beschermd oppervlak heeft minder onderhoud nodig omdat het minder snel vuil wordt.

-Schoonmaken van een met nanocoating behandeld oppervlak heeft géén chemicaliën nodig, water en een zachte borstel is voldoende.

-Het oppervlak wordt gladder en de waarde op de hardheidsschaal van Mohs stijgt 1 tot 2 punten. ( het oppervlak wordt iets harder)

Uiteenzetting nanotechnologie en nanocoating.

Nanotechnologie is een verzamelnaam. Het verwijst naar toepassingen en technieken die werken op een schaal van 1 tot 100 nanometer. Wordt materie teruggebracht tot deze schaal, dan kunnen zich bijzondere eigenschappen voordoen. Niet-geleidende stoffen worden geleidend, gekleurde stoffen transparant.

Nano komt van het Griekse woord ‘nanos’, wat dwerg betekent. Nanotechnologie maakt het mogelijk om te werken op het niveau van moleculen en atomen. Eén nanometer is een miljardste meter, oftewel 0,000000001 m. Dat is klein. Maar hoe stel je je dat voor? Ter vergelijking: een rode bloedcel is 7.000 nanometer groot. Een menselijke haar is zo’n 80.000 nanometer dik. En onze vingernagels groeien 5 tot 10 nanometer per minuut.

Oppervlakken worden op de hierboven beschreven manier water- en vuilafstotend, die onder andere een sterke chemische bestendigheid hebben. Nadat het is aangebracht op een geprepareerd (vetvrij) oppervlak organiseren de nano-deeltjes zich in een netwerkstructuur. Deze netwerkstructuur houdt het oppervlak “ademend” maar laat geen water en vuil door.

Nanocoating is dus een water- en vuilafstotende vloeistof die is gefabriceerd door middel van nanotechnologie. Als de coating op een oppervlak wordt aangebracht verbindt het zich met het oppervlak. Een

oppervlak dat is behandeld met een hydrofoob(waterafstotende) en oleofoob (vuilafstotende) nano-vloeistof werkt het hetzelfde als een lotusblad. Dit water- en vuil-afstoten wordt ook wel het "lotuseffect" genoemd. Karakteristiek hiervan is dat het een gemakkelijk te reinigen oppervlak wordt. Het vuil en het water dringt niet meer in het oppervlak omdat de nano-deeltjes kleiner zijn dan water- en vuil moleculen. Voor elk oppervlak bestaat een nanocoating zoals: nanocoating textiel,

nanocoating kunststof,

nanocoating RVS,

nanocoating metaal,

nanocoating glas,

nanocoating steen,

nanocoating anti-graffiti,

nanocoating hout.

Sinds kort is er een nanocoating beschikbaar dat zorgt dat bacteriën zich niet meer kunnen vermenigvuldigen, dit is natuurlijk een ongelofelijk sterk middel tegen bacteriën in ziekenhuizen, tandartspraktijken of kinderopvang en speelplaatsen. Deze nanocoating kan alleen door een gecertificeerd bedrijf met gecertificeerde nano-applicators worden aangebracht. 3C Camper Custom Care is een gecertificeerd bedrijf.

Nanocoating geeft een langdurige bescherming tegen weersinvloeden, een vertragende werking tegen verkleuren( UV stralen), is reukloos, onzichtbaar, niet tastbaar en milieu-neutraal. De nanocoatings die 3C Camper Custom Care gebruikt zijn ontworpen volgens het Cradle-to-Cradle principe: gebruik de grondstoffen uit de natuur( in ons geval siliciumzand), verwerk het als nanocoating, laat het duurzaam z’n werk doen ( water- en vuilafstoten) en geef het na een lange periode, (zonder devaluatie) weer terug aan de natuur (biologische afbraak).

Bijna alle nanocoatings zijn beschikbaar voor de consument, echter de nanocoatings die 3C Camper Custom Care op een camper of caravan aanbrengen zijn niet te koop en mogen alleen door een gecertificeerd bedrijf ( 3C Camper Custom Care) worden aangebracht omdat er veel fout kan gaan en wij alléén een garantie van 5 jaar kunnen geven als wij het zelf hebben aangebracht.

Meer informatie kunt u vinden op onze websites:

www.campercustomcare.nl

of

www.3c-camper.nl

stuur een mail voor een vrijblijvende offerte naar:

administratie@campercustomcare.nl

of

info@3c-camper.nl

of bel met nummer: 06 31 99 65 53