Familievakanties, solo trips of op uw oude dag er nog lekker op uit: een camper of caravan brengt vakantiegangers overal naartoe. Vorig jaar was een forse stijging te zien in de aanschaf van kampeermiddelen, en daarmee ook in het aantal mensen dat koos voor een camper- of caravanfinanciering. Naar verwachting zet die stijgende lijn zich dit jaar voort, zo meldt KampeerKrediet.nl: de financieringspartij voor recreatieve leningen met de hoogste klantwaardering van Nederland.


Meer vakantiegangers kiezen voor kamperen

Kampeer Krediet is specialist op het gebied van recreatieleningen. Nadat zij in 2021 de leenaanvragen voor een caravan of camper zagen stijgen, is het niet vreemd dat ook het begin van dit jaar hoge cijfers laat zien. Kampeer Krediet deed intern onderzoek naar geld lenen voor een caravan of camper en voorspelt dat we het gehele jaar een opmars gaan zien als het gaat om dit type financieringen.

Ook stelde Kampeer Krediet de respondenten vragen over waarom zij kozen voor een caravan of camper. Velen gaven aan dat zij door de pandemie noodgedwongen een ander soort vakantie moesten boeken: een camper- of caravanvakantie. Dat beviel zo goed, dat het er dit jaar weer naar uitziet dat ze met een eigen kampeermiddel op vakantie gaan. Daarnaast heeft de pandemie veel onzekerheid veroorzaakt. Vliegvakanties gingen niet door. Met een eigen camper of caravan zijn vakantiegangers niet plaatsgebonden, waardoor een vakantie nagenoeg eigenlijk altijd door kan gaan.

Geld lenen voor een camper of caravan

Een nieuwe camper financieren, dat is niet voor iedereen weggelegd. Al kan de camper of caravan natuurlijk naar eigen smaak worden gekozen: minimalistisch of luxe. Als er niet voldoende spaargeld is, hebben sommige vakantiegangers financiële ondersteuning nodig om de wens voor een kampeermiddel toch uit te laten komen.

Een financiering wordt meestal gebruikt om het deel dat mist op te vullen, maar indien de financiële situatie dat toelaat is het ook mogelijk het hele aankoopbedrag te financieren met een lening. Vaak ziet het Kampeer Krediet – aangesloten bij de Nederlandse Kampeerauto Club - dat een financiering nét dat extra duwtje in de rug kan geven. Daarnaast staat de rente op dit moment historisch laag, waardoor geld lenen een stuk voordeliger is dan jaren geleden. Dat maakt het een goed moment om een caravan-of camperfinanciering juist nu af te sluiten.

Let wel dat lenen niet bij elke kredietverstrekker even slim en voordelig is. Geld lenen bij een huisbank of in de vorm van een dealercontract pakt vaak onnodig duur uit. Lenen bij onafhankelijke kredietverstrekkers, zoals Kampeer Krediet, gaat dit tegen.

Op latere leeftijd een financiering afsluiten

Senior en nog hartstikke fit? Dan bent u vast niet van plan plaats te nemen achter de geraniums. Nu u veel vrije tijd heeft, lonkt die mooie caravan of camper, die u naar de mooiste plekken in Nederland en omstreken brengt. Samen of alleen nog genieten van uw oude dag? Dat kan, met een speciale lening voor senioren.

Bij Kampeer Krediet leent u nooit meer dan u aankunt. Via deze betrouwbare, onafhankelijke financieringsmaatschappij wordt er gewerkt volgens de leennormen. Verantwoord lenen staat in elke situatie voorop.