ALKMAAR - De weersvoorspellingen laten het toe, het buitenbad van zwembad Hoornse Vaart blijft ook de hele maand september geopend. Vanaf de week van 4 september zal het buitenbad geopend zijn op woensdag, zaterdag en zondag. Mocht het weer op de overige dagen ook zonnig zijn, kan het buitenbad ook deze dagen geopend worden.

Zwembad Hoornse Vaart kan flexibel inspelen op het weer. Het zwembad biedt vele mogelijkheden en kan hierdoor gemakkelijk kiezen om het buitenbad en de ligweide met bijbehorend strand alsnog te openen. “We horen veel enthousiaste reacties van de bezoekers over de veelzijdigheid van ons zwembad. Door het buitenbad langer te openen spelen we in op de vraag en bieden wij de mogelijkheid om langer te recreëren in ons zwembad”, aldus Marcel Ruitenberg, hoofdzwemaccommodaties van Alkmaar Sport.

Vanaf 4 september zal het buitenbad open blijven. Op woensdag zal het buitenbad geopend zijn van 13.00 tot 18.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Bij mooi weer op de overige dagen zal er gekeken worden of het buitenbad alsnog kan worden geopend. Hiervoor dienen bezoekers de website en Facebook van de Hoornse Vaart in de gaten te houden. Op 30 september zal het buitenbad officieel sluiten. Het seizoen wordt afgesloten met hondenzwemmen van 17.00 tot 19.00 uur. Hierbij betaalt het baasje entree en mag de hond gratis mee voor een leuk spetteravontuur.