ALKMAAR - Het lijkt voor de hand liggend: Je koopt een nieuwe auto, ruilt je oude in en krijgt een mooie korting op die nieuwe. Toch is gebleken dat dit vaak niet de meest voordelige manier is om te wisselen van auto. Je kunt namelijk veel meer geld krijgen voor je oude auto wanneer je zelf op zoek gaat naar een koper. Hiervoor zijn twee opties: je auto verkopen aan een particulier of verkopen aan een gespecialiseerde opkoper.

Een sigaar uit eigen doos
Wie een nieuwe auto koopt bij de garage, en dan tegelijkertijd zijn oude wagen inruilt, krijgt een ‘mooie korting’. Dit klinkt geweldig, en dat is ook de reden waarom veel mensen dit doen. Maar: dat is een sigaar uit eigen doos, want deze korting betaal je in feite gewoon van je eigen geld. Die oude auto van jou is namelijk nog flink wat waard.Hoewel je zelf liever een andere auto hebt op dat moment, zijn er nog genoeg mensen die goed geld willen betalen voor het tweedehands model dat jij hebt. Dit weet de dealer, en daarom kan hij ‘korting’ geven. Deze korting is echter vaak maar een klein deel van de echte waarde van je auto. De dealer weet namelijk dat die auto voor jou toch niets meer waard is, en dat alles voor jou mooi meegenomen is.

Zelf een koper zoeken
Wanneer je zelf een koper zoekt voor je auto, kun je soms wel duizenden euro’s meer krijgen dan de korting die de dealer je geeft. Stel dus dat de dealer je 6000 euro korting geeft bij inruil, dan kun je diezelfde auto ergens anders waarschijnlijk makkelijk voor 8000 of 9000 verkopen.Waar kun je kopers vinden? Overal! Maar je moet uiteraard wel voorzichtig zijn, want als je niet uitkijkt wordt je langs alle kanten bedrogen. Via sites als Marktplaats kun je bijvoorbeeld je auto aanbieden. Zoek vergelijkbare modellen als die van jou en maak een advertentie. Zorg wel dat je sterk in je schoenen staat, en dat je weet wat je auto echt waard is, want veel mensen zullen te weinig bieden.

Gebruik een auto opkoper
Als je zeker wilt zijn van een mooi bedrag voor je auto, kun je het best gebruik maken van een gespecialiseerde opkoper. Kijk wel goed of de opkoper RDW-erkend is en een goede staat van dienst heeft. Zo’n auto inkoop specialist kan vaak veel meer bieden dan de korting van de dealer en het werkt net zo snel en eenvoudig: je hoeft geen advertenties te maken, je hoeft niet te wachten op bieders en op mensen die je auto komen bekijken.

East European Provider: een zeer betrouwbare en eerlijke inkoper
Een zeer net en degelijk bedrijf dat al meer dan tien jaar actief is als auto opkoper is East European Provider. Via hun opkoper auto-website kun je heel makkelijk je auto laten taxeren, waarna je binnen een dag een bod krijgt. Dit is gratis en vrijblijvend. Het is hier ook mogelijk om auto’s met schade en mankementen te verkopen en bijvoorbeeld wagens met hoge kilometerstanden. Omdat zij ook veel exporteren naar landen waar dieselauto’s nog wel waarde hebben, kunnen zij ook voor dieselmodellen erg hoge prijzen bieden.

Wedden dat hun bod hoger is dan wat je als ‘korting’ van je dealer krijgt?

www.inkoopautos.com