NEDERLAND -Het zeer zonnige weer van dit weekend houdt op zondag (Moederdag) nog even aan. Hierna volgen enkele wisselvallige en frisse dagen, maar midweeks loopt de temperatuur weer langzaam op.


Op zondag, Moederdag, is het weerbeeld vergelijkbaar met zaterdag. De zon schijnt opnieuw uitbundig en de temperatuur stijgt uiteindelijk naar 18 tot 22 graden. In het westen blijft het gedurende de hele dag droog terwijl in het oosten een lichte bui mogelijk is. In de loop van de middag draait de wind naar het noordwesten waardoor koelere lucht het land binnenstroomt. De temperatuur valt in de kustprovincies dan een stuk lager uit dan in het oosten van het land.

In de nacht naar maandag is het overal droog met brede opklaringen. Het koelt af naar 8 tot 11 graden. Overdag wordt het 15 graden aan zee tot lokaal nog 20 graden in het uiterste oosten. Verspreid over het land kan een enkele bui vallen. Toch zullen de droge momenten overheersen waarbij zon en wolken elkaar regelmatig afwisselen.

Een noordenwind laat op dinsdag de temperatuur nog verder dalen. Het wordt slechts 12 graden aan zee tot een graad of 16 in het oosten. Hierbij staat een matige tot aan de kust vrij krachtige noordenwind, 3-5 Bft. Ook de wisselvalligheid neemt iets toe. Vooral in de zuidelijke helft kan het van tijd tot tijd regenen. In het noorden is het vaker droog en schijnt de zon af en toe.

Ook woensdag is het nog iets frisser dan normaal voor de tijd van het jaar. Het wordt slechts 12 tot 15 graden bij een matige tot krachtige noordenwind. Wel lijkt het grotendeels droog te blijven.

Vanaf donderdag lopen de temperaturen weer op en in eerste instantie levert dat zo'n 16, 17 graden op bij een matige noordoostenwind.

Vrijdag en in het weekend neemt de invloed van de hogedrukgebieden meer toe. De zon is weer vaker te zien en het is meestal droog. De wind draait nog iets meer naar het oosten waarmee ook de temperaturen geleidelijk weer richting de 20 graden (of meer) gaan.