ALKMAAR - Er zijn weinig appartementsgebouwen in Alkmaar waar al zonnepanelen op het dak liggen. Terwijl bijna 40% van de woningen in Alkmaar een meergezinswoning oftewel appartementencomplex betreft. Veel VvE’s en appartementseigenaren hebben wel de wens om te verduurzamen maar de financiering en uitvoering vormen een struikelblok. Daarom organiseren overheden en partners op maandag 28 januari aanstaande een informatiebijeenkomst in Wijkcentrum Mare Nostrum.

Inhoud
De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door AE Duurzaam, Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Centraal staan alle nieuwe (financiële) mogelijkheden en kansen op het gebied van verduurzaming van appartementencomplexen. Tijdens het programma krijgen bezoekers te horen welke acties zij kunnen ondernemen en, nog belangrijker, in welke volgorde. VvE’s, woningcorporaties, beheerders, beleggers en verhuurders worden geholpen met de financiering, subsidies en de uitvoering bij het verduurzamen van woningen.

Programma
Het programma van de informatiebijeenkomst bestaat uit een middagsessie (van 15.00-17.00u), een VvE-beurs (van 17.00-19.00u) en een avondsessie (van 19.00-21.00u). Tijdens deze sessies krijgen de bezoekers antwoorden en tips over maatregelen, financiering en subsidies. De beurs geeft inzicht in de nieuwste technieken op het gebied van zonnepanelen, isolatie, verwarming en meer.
Verschillende sprekers nemen de appartementseigenaren mee in de wereld van verduurzaming, zónder stijging van de maandlasten. Onderstaande onderwerpen komen aan bod:
  • 10 maatregelen die zichzelf snel terugverdienen
  • Subsidies voor VvE’s
  • Beschikbare financieringen voor VvE’s
  • Partijen die ontzorgen en investeren voor VvE’s
  • Informatie over mogelijkheden met zonnepanelen
  • Vragenronde
Informatiepakket
Iedere bezoeker gaat naar huis met een informatiepakket (t.w.v. € 40,00), een gratis duurzaamheidsscan van hun appartementencomplex én een uur kosteloos duurzaamheidsadvies om de VvE op de juiste weg te helpen.

Online aanmelden
De informatiebijeenkomst op maandag 28 januari in Wijkcentrum Mare Nostrum is voor iedereen gratis toegankelijk op vertoon van een aanmelding. Aanmelden kan via www.ae-duurzaam/alkmaar en is verplicht. Bezoek is inclusief een gratis hapje en drankje.