DE BILT - Na een week vol buien gaf dit weekend weer een beetje hoop voor de zomer en die is terecht, al komt die met name in de tweede helft van de komende week op gang. Met name de dinsdag en woensdag gaan nog gepaard met buien en bewolking, maar vanaf donderdag lijkt er een stijgende lijn in te zitten.


De nieuwe week begint in ieder geval goed want op maandag lijkt het in het gehele land rustig en mooi zomerweer te worden. De wind is zwak, de zon schijnt regelmatig en de temperatuur varieert van 20 graden aan de noordwestkust tot 23 graden landinwaarts.

Op dinsdag overheerst bewolking het weerbeeld en hoewel het in het oosten van het land nog wel zonnig begint komen er vanuit het westen buien die later het hele land in beslag nemen. In de middag kan het lokaal zelfs flink regenen met soms ook een klap onweer.

Woensdag zal er een mix van stapelwolken en zon te zien zijn waarbij er plaatselijk nog enkele buien zullen vallen, al zijn die minder fel dan de dag ervoor. De temperatuur komt helaas niet boven de twintig graden uit en het voelt dan ook koel aan.

Ook de donderdag begint nog koel, maar geleidelijk komt er een rustiger weerbeeld aan. Met een wind uit het noordwesten en opnieuw een mix van stapelwolken en zon zal het dan ook grotendeels droog blijven.

Vrijdag keert de zomer dan echt terug en breekt de zon steeds vaker door. De temperatuur klimt dan al snel tot boven de twintig graden en in het weekend dat daarop volgt gaat de thermometer zelfs op meerdere plaatsen naar de 25 graden.