ALKMAAR - Het ophangen van een schilderij aan de wand kan een kantoor, woonkamer of een andere ruimte direct transformeren. Het juiste schilderij kan een gevoel van persoonlijkheid en stijl toevoegen aan de omgeving. Maar hoe hang je jouw favoriete kunstwerken veilig en op een professionele manier op? In dit artikel laten we je zien hoe je eenvoudig zelf jouw schilderij(en) aan de wand kunt hangen, met behulp van schilderij ophangsystemen.

Kies het juiste ophangsysteem:

Schilderij ophangsystemen zijn een geweldige oplossing om je schilderijen veilig en flexibel op te hangen. Er zijn verschillende soorten ophangsystemen beschikbaar, zoals railsystemen of haken die aan de muur worden bevestigd. Kies een systeem dat past bij je behoeften en de stijl van je ruimte.

Bepaal de juiste positie:

Voordat je begint met ophangen, is het belangrijk om de juiste positie voor je schilderij(en) te bepalen. Overweeg de hoogte, de omringende meubels en de belichting in de ruimte. Een algemene richtlijn is om het midden van het schilderij op ooghoogte te hangen, maar je kunt experimenteren met verschillende hoogtes voor een artistiek effect.

Markeer de positie op de muur:


Gebruik een potlood om lichte markeringen op de muur te maken op de plek waar je het schilderij wilt ophangen. Meet de afstand tussen de schilderij ophangsystemen en markeer dit ook op de muur. Dit zal je helpen om de ophangpunten nauwkeurig te plaatsen.

Installeer het ophangsysteem:

Volg de instructies van het gekozen schilderij ophangsysteem om het correct aan de muur te bevestigen. Dit kan variëren afhankelijk van het type systeem dat je hebt gekozen. Zorg ervoor dat het systeem stevig en veilig is bevestigd, aangezien dit het gewicht van het schilderij moet dragen.

Hang je schilderij op:

Plaats de haken of koorden aan de achterkant van het schilderij op de bijbehorende ophangpunten van het ophangsysteem. Controleer of het schilderij stevig hangt en recht is. Pas indien nodig de positie aan.

Met behulp van schilderij ophangsystemen kun je eenvoudig zelf jouw schilderij(en) aan de wand hangen, zonder gedoe of schade aan de muren. Door het kiezen van het juiste ophangsysteem en het volgen van de juiste stappen, kun je jouw kunstwerken veilig en professioneel presenteren. Geniet van de visuele impact die schilderijen kunnen toevoegen aan je ruim