NEDERLAND - Op zaterdag 17 september is het weer World Cleanup Day. Mensen uit de hele wereld komen dan in actie om zwerfafval op te ruimen. De Plastic Soup Foundation organiseert de dag jaarlijks sinds 2018. De gemeente en Mooi Schoon (het zwerfvuilprogramma van ROVA) ondersteunen deze actie natuurlijk graag. Wil jij ook in actie komen op de World Cleanup Day? Bekijk dan snel op www.mooi-schoon.nl/wcd2022/ wat jij kunt doen.


World Cleanup Day

World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie. Het doel? Zoveel mogelijk zwerfafval opruimen! Elk jaar wordt er op deze dag gigantisch veel afval uit het milieu opgeruimd. Vorig jaar ruimden in de 24 tijdzones tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii 20 miljoen vrijwilligers afval op. Daarnaast is veel waardevolle informatie verzameld over het soort afval dat in het milieu ligt. Inzichten die nodig zijn om structurele oplossingen te kunnen vinden voor zwerfaval.

Mooi Schoon

Mooi Schoon is het zwerfvuilprogramma van ROVA dat inwoners van de gemeente helpt om hun omgeving schoon te houden of maken. Iedereen wil natuurlijk graag een schone leefomgeving; dat is waar het programma voor staat. In 18 gemeenten werkt Mooi Schoon samen om met voorlichting, onderwijs en extra aanpak zwerfvuil te voorkomen.