HEILOO - Weet jij wat er allemaal bij jou in de sloot leeft? Kom alles over het waterleven en de waterkwaliteit in de Nederlandse sloten tijdens de IVN Slootjesdag op zondag 11 juni 2017! IVN Noord-Kennemerland en KNNV regio Alkmaar nemen kinderen van 4 tot 12 (samen met hun (groot)ouders) mee op ontdekkingsreis in een doodgewone sloot, een wondere wereld vol bootsmannetjes, kokerjuffers en schaatsenrijders. Onder begeleiding van de natuurgidsen worden de kinderen gestimuleerd om lekker te gaan ‘scharrelen’ langs de oevers van het water. Dit evenement wordt ondersteund en gefaciliteerd door Gemeente Heiloo.

De IVN Slootjesdag 2017 is op zondag 11 juni van 10:00 tot 16:00 bij Het Maalwater, aan de zuidwestelijke zijde van het park, achter Het Baafje en De Rietvink. De locatie is o.a. eenvoudig te bereiken via de parkeerplaats van Zwembad Het Baafje.

Tijdens de ontdekkingsreis nemen we je mee in de onderwaterwereld van de sloten. Speuren met een schepnetje, verhalen, microscopen en proefjes zullen aanbod komen. Voor de kinderen is er een IVN Scharrelkids zoekkaart ‘Waterdiertjes’. Daar staan meer dan 35 waterdiertjes op, die je zelf in de sloot kunt zoeken. Vergeet bij deze activiteit ook vooral niet om je laarzen mee te nemen!

Opgeven voor de Slootjesdag is niet nodig, en de activiteiten vinden doorlopend plaats.

Over IVN
IVN afdeling Noord-Kennemerland is een vereniging van vrijwilligers die zich bezighoudt met natuur- en milieu-educatie. Door middel van excursies, exposities, themadagen, veldwerk, lezingen en cursussen dragen IVN-ers op een zeer actieve wijze bij aan de IVN-doelstellingen: streven naar een duurzame samenleving door zo veel mogelijk mensen te betrekken bij natuur, milieu en landschap. De afdeling leidt haar eigen gidsen op. Landelijk zijn er ruim 20.000 ervaren IVN-vrijwilligers actief bij de organisatie van natuur (belevings-) activiteiten door heel Nederland.

Over KNNV
De KNNV afdeling Regio Alkmaar is een vereniging met ruim 200 leden die zich met enthousiasme bezig houden met de natuur in al haar verschijningsvormen. Ze richt zich al meer dan 90 jaar op natuuronderzoek, natuurbeleving en natuurbescherming. De moederorganisatie KNNV is een landelijke vereniging met 53 afdelingen.