ALKMAAR - Donderdag 3 augustus startte Het Slimste Huis Alkmaar de zoektocht naar de Slimste Alkmaarder met de eerste editie van de Alkmaar Quiz! Een evenement waarbij het publiek de geschiedenis, gebouwen en andere algemene kennis van Alkmaar kon delen en leren kennen tijdens een interactieve competitie.

“Ik vind het initiatief leuk! Een interessant evenement om je kennis te testen over je eigen woonplaats”, vertelt Bert van den Bosch, winnaar van de Alkmaar Quiz. “Naast leuk is het ook heel informatief”, voegt Van den Bosch toe.

De quiz, die bestond uit vijf categorieën, duurde ongeveer twee uur waarna de winnaar direct bekend werd gemaakt. Naast het spel kregen de deelnemers ook een inkijkje in de wereld van moderne woonfaciliteiten; diensten en producten die mensen helpen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen.

Quiz Gemist?

Geen zorgen, binnenkort volgt de tweede editie. “Na deze geslaagde aftrap gaan we zeker voor een tweede event in de toekomst! Daarbij hopen we natuurlijk op veel deelnemers”, zegt Corien van Berlo, coördinator van Het Slimste Huis Alkmaar/algemeen directeur Smart Homes, kenniscentrum voor Domotica & Slim Wonen.

Het Slimste Huis Alkmaar

Het Slimste Huis is een demonstratiewoning waarin bezoekers de combinatie van moderne techniek en dienstverlening kan ervaren. Het is bij uitstek geschikt voor mensen – senioren – die zich oriënteren op een comfortabele leefomgeving om zo lang mogelijk zelfstandig in te wonen. Het Slimste Huis is een initiatief van de gemeente Alkmaar en Smart Homes, ontstaan door de veranderende WMO en de wens van burgers beter geïnformeerd te worden én regie over eigen leven te behouden.