NEDERLAND - Aanstaande maandag 23 augustus is het zover dan gaan de basisscholen in de Regio Noord weer van start. In de eerste maanden na de zomervakantie ligt het aantal verkeersslachtoffers hoger dan in de rest van het jaar. Kinderen moeten na zes weken vakantie weer wennen aan de verkeersdrukte rond de school en onderweg naar school. Maar ook ouders, buurtbewoners en andere weggebruikers moeten zich weer instellen op de hectiek in het verkeer.


Campagne gericht op alle verkeerdeelnemers

Diverse gemeenten vinden het belangrijk om extra aandacht hieraan te besteden en lanceren samen met "Leer in het Verkeer" de campagne ‘Wij gaan weer naar school’ gebaseerd op de herkenbare tekeningen van Dick Bruna. Alle basisscholen en kinderdagverblijven plaatsen ook dit jaar weer een Beachflag ‘Wij gaan weer naar school’. De campagne richt zich op alle betrokkenen in het verkeer en maakt de weggebruikers erop attent dat er weer meer kinderen zich in het in het verkeer zullen begeven. Vanaf maandag 24 augustus wapperen de Beachflags 14 dagen lang in de directe omgeving van de scholen.

Bij de invalswegen hangen de banners “Onze scholen zijn weer begonnen”.

Tekeningen Dick Bruna hebben positief gedrag op weggedrag

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de tekeningen van Dick Bruna een positief effect hebben op het weggedrag van weggebruikers. Bij het zien van de tekeningen worden ze bewust en onbewust beïnvloed en leggen ze de associatie met kinderen waardoor de snelheid afneemt.