ALKMAAR - 13 december 2016 werd Jean Paul Montanus in Alkmaar gehuldigd. Dé Paralympisch sporter van het jaar wist zich te onderscheiden van de andere genomineerden door zijn niet onverdienstelijke prestaties in de valide sport. Natuurlijk kent Alkmaar nog veel meer sportkampioenen. Ook in 2017 worden zij weer in het zonnetje gezet. U kunt genomineerden voor de sportkampioenen huldiging aanmelden via www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen of sportkampioenen@alkmaarsport.nl.

Hoe gaat het nu met…. Jean Paul Montanus?

13 december 2016 werd Jean Paul Montanus in Alkmaar gehuldigd. De paralympisch sporter van het jaar wist zich te onderscheiden van de andere genomineerden door zijn niet onverdienstelijke prestaties in de valide sport. Daarbij niet over het hoofd ziend dat hij kwalificatie voor de Olympische Spelen wist af te dwingen, waar hij in de kwartfinales strandde.

Op dit moment bereidt Jean Paul zich voor op het EK, wat volgende maand in Slovenië plaatsvindt. Een trainingskamp van drie weken met het Paralympisch team in Jakarta, dat is vanwaar hij zijn update aan ons doorspeelt. Na een eerste plaats op de Open Langedijker Kampioenschappen volgden het afgelopen jaar nog successen op verschillende toernooien, waaronder de kwartfinale van het enkelspel en een bronzen medaille voor het team op een groot toernooi in Italië. Ook in Slovenië werd de kwartfinale gehaald, in voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap in juni. Met een geweldige inzet en prestatie wist Jean Paul het NK paratafeltennis in Rotterdam te winnen. Bij het valide tafeltennis degradeerde zijn team helaas uit de eerste divisie, evenals drie andere teams (van de zes).

Sportkampioenenfonds

Als Alkmaarse sportkampioen ontving Jean Paul € 500,- uit het Sportkampioenenfonds. De ondernemers BDO, Noordeloos Elektro, Rabobank Alkmaar e.o., De Ondernemerstuin en Alkmaar Sport stelden dit bedrag aan de vijf winnaars ter beschikking. Van het geld heeft hij rubbers voor op de batjes aangeschaft. “Deze rubbers moeten vaak vervangen worden en zijn duur. Aangezien ik hier nu geen sponsor voor heb was de bijdrage voor mij van zeer grote waarde. En ze hebben hun dienst al bewezen, aangezien er weer een Nederlandse titel aan mijn erelijst toegevoegd kon worden,” aldus Jean Paul.

Huldiging sportkampioenen 2017

Natuurlijk kent Alkmaar nog veel meer sportkampioenen. Kent u een Alkmaarder die net als Nycke goed presteert op (inter)nationaal niveau? Of een sporttalent, sportploeg of aangepaste sporter die in 2017 fantastisch aan het presteren is? Meld hem, haar of hen alvast aan voor het Sportkampioenenhuldiging van 2017! Ook dit jaar wordt er weer een waarderingsprijs uitgereikt aan een persoon of vereniging die het afgelopen jaar een speciale sportieve prestatie heeft geleverd, hiervoor kunt u ook genomineerden aandragen. Dit kan via www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen of sportkampioenen@alkmaarsport.nl.