ALKMAAR - Aan de Rubenslaan start de verbouwing van het kantoorgebouw ‘De Hoef’. Wethouder onderwijs Elly Konijn-Vermaas (D66) gaf het startschot voor de transformatie van dit kantoorgebouw tot een moderne nieuwe huisvesting voor de hogeschool Ipabo.

"Ik vind het positief dat Hogeschool iPabo een nieuwe locatie in Alkmaar heeft gevonden. De school krijgt aan de Rubenslaan een goede en moderne uitstraling en is daarmee toekomstbestendig. En dit alles is in constructief overleg bereikt waarbij de gemeente alleen een faciliterende rol heeft. Wij zijn blij dat de jarenlange samenwerking in Alkmaar wordt voortgezet. Omdat de samenwerking met diverse basisscholen in onze gemeente van toegevoegde waarde is voor het Alkmaarse onderwijs”.Studenten enthousiast

Studenten enthousiast

Ook de studenten waren betrokken bij de voorbereidingen en kijken uit naar het nieuwe pand. Een modern, transparant gebouw met een eigen gymzaal, die voor de sportklas van Hogeschool iPabo zeer welkom is. Het Exploreon, centrum voor onderzoekend leren met veel praktische toepassingen, krijgt een prominente plaats. Zowel in het gebouw als in de samenwerking met het basisonderwijs in Alkmaar. Het gebouw van Hogeschool iPabo wordt groter, met veel mogelijkheden maar waarbij de huiselijke sfeer blijft behouden. De Alkmaarse BRTArchitecten hebben het ontwerp gemaakt.

Planning

Na de aankoop van het pand door de hogeschool op 1 oktober 2017 zijn volgens planning de voorbereidingen voor de verbouwing in december van start gegaan. Met ingang van het nieuwe studiejaar 2018-2019 gaan de deuren van het nieuwe pand open. Op dat moment viert de hogeschool een 50-jarig jubileum in het Alkmaarse. De hogeschool was eerst gevestigd aan de Van de Veldelaan en vervolgens in het huidige pand aan de Gabriel Metsulaan.