Het kiezen van het juiste toilet voor uw badkamer kan een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende soorten toiletten op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Dit artikel helpt u bij het maken van een weloverwogen keuze door de verschillende soorten toiletten te bespreken en te vertellen welke het beste passen bij verschillende soorten badkamers.

Soorten toiletten en hun kenmerken

Bij het uitzoeken van toiletten zult u al snel merken dat er verschillende soorten toiletten zijn. Een belangrijke keuze is de bevestiging van het toilet: op de grond of tegen de wand. Daarnaast kunt u ook uit allerlei vormen kiezen voor het toilet.

Staande toiletten

Staande toiletten, ook wel vloerstaande toiletten genoemd, zijn de meest traditionele en meest voorkomende toiletten. Ze zijn relatief eenvoudig te installeren en hebben vaak een grotere watertank, wat kan resulteren in een krachtige spoeling. Dit type toilet past goed in badkamers waar ruimte geen probleem is en een klassieke uitstraling gewenst is.

Wandtoiletten

Wandtoiletten, ook wel hangende toiletten genoemd, worden aan de muur bevestigd en hebben geen contact met de vloer. Dit type toilet geeft een moderne en strakke uitstraling aan de badkamer en maakt het schoonmaken van de vloer eenvoudiger. Wandtoiletten zijn ideaal voor kleinere badkamers omdat ze minder ruimte innemen en de badkamer groter lijkt.

Rimfree toiletten

Rimfree toiletten hebben geen rand aan de binnenkant van de toiletpot, waardoor ze gemakkelijker schoon te maken zijn en hygiënischer zijn. Deze toiletten zijn perfect voor mensen die waarde hechten aan hygiëne en gemak. Ze passen goed in zowel moderne als traditionele badkamers.

Duoblok toiletten

Duoblok toiletten bestaan uit twee aparte onderdelen: de pot en de stortbak. Deze toiletten zijn vaak eenvoudiger te installeren dan wandtoiletten en bieden een krachtige spoeling. Duoblok toiletten passen goed in zowel moderne als klassieke badkamers en zijn een populaire keuze vanwege hun eenvoud en betrouwbaarheid.Wanneer u nog op zoek bent naar een geschikt toilet kunt u dit vinden bij Saniheat, bekijk de collectie en ontdek een groot en uitgebreid assortiment.

Welk toilet past in uw badkamer?

Moderne badkamers

Voor een moderne badkamer is een wandtoilet of een rimfree toilet een uitstekende keuze. Deze toiletten bieden een strakke en minimalistische uitstraling die perfect past bij de moderne inrichting. Bovendien helpen wandtoiletten om de vloer vrij te houden, wat de ruimte groter doet lijken.

Klassieke badkamers

In een klassieke badkamer passen staande toiletten of duoblok toiletten het beste. Deze toiletten hebben een traditionele uitstraling die goed aansluit bij klassieke stijlen en decoraties. Ze zijn vaak ook praktischer in termen van installatie en gebruik.

Kleine badkamers

In kleinere badkamers is ruimtebesparing cruciaal. Een wandtoilet is hier de beste optie omdat het minder ruimte inneemt en de badkamer groter laat lijken. Een compact staand toilet kan ook een goede keuze zijn, vooral als er geen mogelijkheid is om een wandtoilet te installeren.

Luxe badkamers

Voor een luxe badkamer kunt u kiezen voor een wandtoilet met een ingebouwde bidet functie of een high-tech toilet met geavanceerde functies zoals automatische spoeling, verwarmde zitting en geurverwijdering. Deze toiletten voegen een vleugje luxe en comfort toe aan uw badkamer ervaring.

Gezinsbadkamers

In gezinsbadkamers is duurzaamheid en gemak belangrijk. Een duoblok toilet of een staand toilet met een krachtige spoel is hier de beste keuze. Deze toiletten zijn robuust en kunnen gemakkelijk het frequent gebruik door een gezin aan.

Water besparende toiletten

Waterbesparende toiletten zijn ontworpen om minder water te gebruiken per spoeling, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor uw waterrekening. Deze toiletten hebben vaak een dual-flush systeem, waarmee u kunt kiezen tussen een volle en een halve spoeling, afhankelijk van uw behoeften.

Milieuvriendelijke keuzes

Naast waterbesparende toiletten kunt u ook overwegen om een toilet met een ingebouwde wastafel te installeren. Dit systeem hergebruikt het water van de wastafel om het toilet door te spoelen, wat nog meer water bespaart. Dit type toilet is perfect voor kleine badkamers en voor huiseigenaren die een milieuvriendelijke oplossing zoeken.