ALKMAAR - Steeds meer mensen zijn er nieuwsgierig naar; boodschappen bestellen via het internet. Het is een trend die door veel mensen en bedrijven in Alkmaar wordt gevolgd. Maar wat zijn de mogelijkheden in de regio? Welke supermarkten bezorgen aan huis? Wat zijn de voordelen? In dit artikel wordt je kost bijgepraat over dit onderwerp.

Starten met online boodschappen doen?

Misschien heb je zelf wel eens getwijfeld of het iets voor jou is. Veel mensen die geen ervaring hebben met boodschappen bestellen denken dat het duur is, en dat de producten niet vers zijn bij de levering. Zo zijn er nog een aantal algemene nadelen (maar ook voordelen) te noemen. Deze staan hieronder weergegeven.

Pluspunt:
  • Je zit niet vast aan openingstijden

  • Het bespaart een hele boel tijd

  • Je doet veel minder impulsaankopen

Minpunt:
  • Niet zelf de mogelijkheid hebben je fruit of groente te kiezen

  • Thuis moeten zijn als de bezorger komt

  • Het verplichte minimum bestelbedrag

Albert Heijn

De grootste online supermarkt van Nederland, Albert Heijn, bezorgt al enige tijd in Alkmaar. Je hebt hier de keuze uit een ruim assortiment en je kunt heel specifiek aangeven waar en hoe laat je de boodschappen wilt afhalen. In Alkmaar zijn er bovendien 2 afhaalpunten gevestigd. Deze vind je aan de Europaboulevard 26 en Wendelaarstraat 1.

Bestellen op AH.nl

Minimum bestelbedrag: €70

Bezorgkosten: vanaf €3,95

Pick-up point: vanaf €1,50

Jumbo

Ook Jumbo, de op een na grootste online supermarkt, bezorgt in Alkmaar. Jumbo biedt een breed assortiment, en is onder aan de streep vaak net wat voordeliger dan AH. Daarnaast kun je ook voor kleinere bestellingen terecht op Jumbo.com. Het minimum bestelbedrag is hier slechts €25. De boodschappen kunnen ook worden afgehaald bij Pick-up points aan de Winkelwaard 486 en J. Naberstraat 49-51

Bestellen op Jumbo.com

Minimum bestelbedrag: €25

Bezorgkosten: €6,00

Pick-up point: €1,95

Deen

De Deen bezorgt al enige tijd in Alkmaar. Het assortiment is nog wat bescheiden, maar de voorwaarden zijn bijzonder aantrekkelijk. De supermarkt bezorgt gratis vanaf orders van €40, en bestel je voor 23:59, dan heb je de boodschappen de volgende dag al in huis. Je kunt online ook gebruik maken van de populair bloemenservice van Deen.

Bestellen op Deen.nl

Minimum bestelbedrag: €40

Bezorgkosten: Geen

Pick-up point: €1,95

Dekamarkt

Ook Dekamarkt is actief in Alkmaar. Via boodschappen.dekamarkt.nl bestel je nu ook online bij jouw vertrouwde Dekamarkt. De boodschappen kunnen bij jou thuis worden afgeleverd, maar je kunt ze ook afhalen bij de Deen aan de Europaboulevard 191.

Bestellen op Dekamarkt.nl

Minimum bestelbedrag: €35

Bezorgkosten: €3,95

Pick-up point: €2,95


Bestel jij straks online?

Wat denk jij? Gaan we straks allemaal “online boodschappen doen” in Alkmaar ? We horen graag wat jij vindt van boodschappen bestellen. Is de internet supermarkt iets voor jou? Waarom zou je het of juist niet willen uitproberen? Laat hieronder een reactie achter.