Vitaal en gezond de herfst in? Thee helpt jou! Een heerlijk theemoment heeft een positief effect op lijf en geest. Kruidenthee geeft jouw algemene gezondheid een enorme boost. Bovendien hebben de kruiden stuk voor stuk specifieke gezondheidseigenschappen. Maar welke thee drink je wanneer? Theesommelier Linda heeft een zorgvuldige selectie gemaakt van citroengras, buchu en verveine en heeft deze tot één kruidig theepakket omgetoverd. Deze drie toppers zijn jouw ochtend-, middag- en avondmoment voor jezelf!

Begin krachtig met citroengras

Je komt fluitend jouw bed uit met een verfrissend kopje citroengras thee. Het kruid helpt de spijsvertering met wakker worden. Zo kan het ook verlichting geven bij een onrustige maag. Bovendien versterkt het je immuunsysteem, waardoor je minder vatbaar bent voor onder andere verkoudheid en griep. En omdat het zuiverend werkt op jouw lichaam en huid, rock jij voortaan die ochtenden!

De dag door met buchu

Zuiveren, ontsmetten, stimuleren... Buchu kan het allemaal. Het wordt met name ingezet bij blaasontsteking en bronchitus. Lees hier nog meer over wat dit wonderkruid allemaal kan. Het is een kruid dat je overigens niet alleen voor thee gebruikt. Je kunt er ook heel goed mee bakken en koken. Theesommelier Linda gebruikt het in haar courgettesoep en noemt het de “ras el hanout” die je standaard in huis moet hebben.

Slaap lekker met verveine

Theesommmelier Linda heeft een tijdje in Frankrijk gewoond en ontdekte dat verveine daar na de avondmaaltijd werd gedronken. Logisch, want verveine geeft rust en ontspanning. Daarnaast is het goed voor de spijsvertering. Een ideaal slaapdrankje dus. Terug in Nederland treft Linda het kruid als versneden gruis aan. Daarom zorgt ze nu zelf voor volle kwaliteitsbladeren uit eigen tuin.

Nog meer weten over thee met handige tips, inspirerende verhalen, bonus recepten, leuke acties en Mevrouw Cha nieuwtjes? Schrijf je hier in voor één keer in de twee weken een update direct in jouw mailbox en krijg meteen een GRATIS e-book.