AMSTERDAM - Twijfel jij of dit hét moment is om je geld te investeren in Bitcoin? Het vervelende is dat we je het juiste antwoord niet kunnen geven. Een ding is zeker, Bitcoin is onverminderd populair en een interessant onderwerp van gesprek. Maar wie voorziet wat de Bitcoin gaat doen? De koers van de populaire digitale munt behaalde in april van dit jaar nog een recordhoogte van ongeveer 60.000 dollar. In mei daalde de koers naar een dieptepunt van 30.000 dollar en inmiddels is deze weer opgeklommen tot 40.000 dollar. Is het nu wel of niet de juiste tijd om te investeren in Bitcoin?


Wat is Bitcoin?
Bitcoin is een virtuele munt die sinds 2009 in omloop is. De munt is niet tastbaar en bestaat alleen op het internet. Bitcoin is de eerste gedecentraliseerde munt. Dat wil zeggen dat er geen centrale bank of beheerder is die de munt uitgeeft. Het betaalmiddel is wereldwijd geaccepteerd en transacties vinden plaats tussen gebruikers onderling. Investeren in Bitcoin is risicovol, omdat de waarde van de cryptomunten enorm kan fluctueren. Maar dat kan natuurlijk ook in jouw voordeel werken!

Laag kopen, hoog verkopen
In de wereld van cryptomunten geldt: laag kopen en hoog verkopen. Dat klinkt logisch, toch? Als je de munt koopt op het moment dat het ene na het ander record je om de oren vliegt, is de kans groot dat de waarde gaat dalen. Wil men Bitcoin kopen dan doe je dat als de koers laag is, en profiteer je ervan als de koers stijgt. De huidige situatie? De koers van Bitcoin is na het dieptepunt van 30.000 dollar weer langzaam omhoog aan het krabbelen. Dat zijn nog geen records, maar ook geen dieptepunten. Wat is wijsheid? Het mogelijke antwoord staat op SATOS

Regelgeving Bitcoin
Er komt steeds meer regelgeving omtrent Bitcoin en andere cryptovaluta. Dat heeft invloed op de koers van de cryptomunten. Maar of dat nu positief of negatief is, valt te bezien. De een ziet de regelgeving als een goede reden om niet te investeren. Terwijl een ander dit juist als aanmoediging ziet. De huidige koers, bewijst dat de markt het als positief ziet. Want juist nu er vrees is voor strengere Amerikaanse regels, zoals strikte rapportage eisen voor transacties, stijgt de munt in waarde.

Grootse prijsvoorspellingen
Als je ervaren marktanalisten moet geloven, kan de prijs van Bitcoin wel stijgen tot 80.000 dollar. Dan zou de huidige koers perfect zijn om in te stappen. Kanttekening is dat het altijd bij voorspellingen blijft en twee kanten op kan. Zorg ervoor dat je geen last kijgt van FOMO, de fear of missing out. Dit betekent dat je om de boot niet te missen toch op een hoogtepunt gaat kopen. Ga af op je gevoel en investeer alleen met geld dat je niet direct nodig hebt.