ALKMAAR - Sinds november 2019 wordt in het clubhuis van de Kolping Boys De Derde Helft georganiseerd en wegens succes zal op vrijdag 31 januari het eerste uitje voor de deelnemers plaatsvinden. De Derde Helft is een initiatief van het Ouderenfonds en de VriendenLoterij waarbij sportverenigingen gestimuleerd worden hun sportkantine overdag open te stellen voor ouderen. Leden en niet-leden van de vereniging kunnen elkaar in de sportkantine ontmoeten en met elkaar activiteiten ondernemen. Hierbij is iedereen welkom. Vrijdagmiddag 31 januari wordt voor de deelnemers van De Derde Helft een wijn- en kaasproeverij georganiseerd door de ouderenraad. Daan Blankendaal van kaasspeciaalzaak Daan Blankendaal en Ab Tamis van Wijnhuis Oudorp verzorgen de proeverij. Voor meer informatie over of aanmelden voor dit uitje kunt u terecht bij John van den Oord: 06 39 110 588 / johnvandenoord57@outlook.com.


De Derde Helft een groot succes in Alkmaar
John van den Oord, voorzitter van de Kolping Boys ouderenraad, organiseert met veel plezier elke woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur De Derde Helft in het clubhuis van Kolping Boys. Tevreden kijkt hij terug op de eerste zes bijeenkomsten: “Elke week komen er zo’n 40 mensen naar onze Derde Helft toe om te biljarten, te sjoelen, jeu de boules of te walking footballen. Ook wordt er gedart, gekaart, gekeezt, gedamt en geschaakt. En vorige week zijn we, in samenwerking met Alkmaar Sport, gestart met een wandelgroep!” Plannen voor nieuwe activiteiten heeft Van den Oord genoeg. Zo verkent hij nu de mogelijkheden om binnen. De Derde Helft een kookgroep en een fietsgroep op te zetten. “De Derde Helft is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten,” aldus Van den Oord. Ouderen uit Ouddorp en St. Pancras zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan De Derde Helft. U kunt vrijblijvend een kijkje komen nemen en deelnemen aan de activiteiten of alleen een kopje koffie drinken.

Nieuwe ontmoetingsplaats voor ouderen
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers in voor de samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst. Onze activiteiten zijn uitnodigend, laagdrempelig en altijd gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen in beweging te komen en sociaal actief te blijven. Het doel van De Derde Helft is om ouderen de komende twee jaar te helpen actief te blijven en hen de mogelijkheid te bieden zich als vrijwilliger of deelnemer aan te sluiten bij de Derde Helft. Het programma wordt aangeboden bij sportverenigingen waardoor de kantine een plek wordt waar ouderen uit de buurt elkaar kunnen blijven ontmoeten.

Voor wie is De Derde Helft?
Tijdens De Derde Helft organiseren ouderen en clubs activiteiten in de sportkantine, waaraan zowel leden als niet-leden deel kunnen nemen. Op deze manier vergroot de club de maatschappelijke waarde en ervaren ouderen saamhorigheid binnen een sportvereniging, zonder per se een sport uit te oefenen. Op deze manier hebben zowel de vereniging als de ouderen profijt van De Derde Helft. Kaas-en wijnproeverij 31 januari bij Clubhuis Kolping Boys: De proeverij vindt plaats op 31 januari bij het clubhuis van voetbalvereniging Kolping Boys. Adres: Sportcomplex 'De Nollen' Beverdam 3, 1822 AA Alkmaar. U bent van harte welkom vanaf 14:00 tot 16:00 uur. Aanmelden voor de middag is verplicht en kan bij John van den Oord: 06 39 110 588 / johnvandenoord57@outlook.com. Voor deelnemers van De Derde Helft is dit uitje gratis, voor introducés wordt een bijdrage van 10,- gevraagd.