DE BILT - Na een bloedhete week, gevolgd door enkele pittige buien in het weekend, staat ons de komende week wisselvallig zomerweer te wachten. De stevige wind die zondag met name in de kustprovincies kwam opzetten houdt nog wel even aan, en verder laat het weerbeeld een mix van zon, wolken en af en toe een bui zien.


Maandagochtend laat met name de westkust veel bewolking zien met plaatselijk enkele buien. Landinwaarts en in het zuiden en oosten begint het in eerste instantie zonnig, maar komen later stapelwolken tevoorschijn. De zuidwester wind is matig tot krachtig en langs de kust zelfs hard (6 tot 7 Bft.). De temperatuur zal gemiddeld rond de 20 graden liggen.

Ook dinsdag blijft de zuidwestenwind nadrukkelijk aanwezig en schommelt de temperatuur tussen de 18 en 22 graden bij vrij veel bewolking. Vanuit het zuiden kan het in de loop van de dag nog even stevig gaan regenen.

Ook woensdag is er veel bewolking maar komt ook de zon steeds vaker door. Met temperaturen tussen de 20 en 23 graden lijkt het heerlijk zomerweer, maar door de hoge luchtvochtigheid kan het soms broeierig aanvoelen en daaruit kunnen dan ook buien ontstaan waarvan enkele gepaard gaan met onweer.

Donderdag begint wat koeler als de voorgaande dagen, maar dit is van korte duur want in de middag breekt steeds vaker de zon door. Nog steeds komt de wind uit het zuidwesten al is die iets minder straf.

De vrijdag lijkt een prima dag te worden. Door een hogedrukgebied schijnt de zon regelmatig en is het met 21 tot 24 graden aangenaam.

Het volgende weekend lijkt het echter weer wisselvalligheid troef met temperaturen tussen 18 graden langs de westkust tot 24 graden in het zuiden. Omdat ook de wind weer aantrekt en de buienkans toeneemt zal het geen vol zomers weekend worden.