Glasschade, het kan iedereen gebeuren. Een valpartij, een bal door de ruit, een ongeluk zit in een klein hoekje. Toch is het wel even schrikken. Bovendien moet de schade zo snel mogelijk hersteld worden voor de veiligheid en om verdere schade in de toekomst te voorkomen. Maar hoe nu verder? Wat moet je als eerste regelen wanneer er schade aan het glas in jouw woning ontstaat?

Neem contact op met een glaszetter

Het is allereerst zaak dat er zo spoedig mogelijk gehandeld wordt. Kapot glas in huis is niet alleen onveilig, maar kan ook grote gevolgen hebben voor eventuele andere raampartijen als dit niet spoedig behandeld wordt. Een klein scheurtje kan al snel uitmonden tot een grote breuk. Daarom is het belangrijk dat er zo snel mogelijk contact opgenomen wordt met een glaszetter in de omgeving. Heb je een glaszetter Zaandam gevonden? Onderzoek dan goed hoe snel zij ter plaatse kunnen zijn. De meeste glaszetters kunnen spoedklussen ook als dusdanig behandelen. Bovendien heeft het geen gevolgen voor de verzekering als je eerst contact opneemt met een glaszetter voordat je deze schade bij hun te kennen geeft. Als je goed verzekerd bent, kan het bedrijf in de meeste gevallen zelf de schade declareren bij de verzekeringsmaatschappij. Hier hoef jij dan verder niets voor te doen.

Houd wel rekening met mogelijke verschillen tussen de werkwijzen van de glaszetters. Sommige glaszetters zijn bijvoorbeeld zelfs 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Een goed voorbeeld is accuut glashandel. Handig wanneer je snel meer wilt weten en er zeker van wilt zijn dat zij snel ter plaatse kunnen zijn. Dit is echter niet zo vanzelfsprekend. Ga dus echt op zoek naar een glaszetter die gespecialiseerd is in dergelijke spoedklussen. Dan weet je zeker dat je snel en goed geholpen wordt.

Is glasschade altijd verzekerd?

Wil je er zeker van zijn dat de schade echt verzekerd is? Dan is het wel verstandig om eerst contact op te nemen met je verzekeraar. Zij kijken dan samen met jou mee in je polis en zullen bespreken wat wel of juist niet verzekerd is en waarom. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan.

In de meeste gevallen is het vooral een kwestie van hoe de schade precies is ontstaan. Zo wordt de schade doorgaans wel gewoon vergoedt als je bijvoorbeeld door een valpartij het glas hebt gebroken of als er een vogel tegen de ruit is aangevlogen en er een flinke barst is ontstaan. Als dit echter door eigen toedoen is, dan zal de verzekeraar dit meestal niet accepteren. Denk bijvoorbeeld aan het inslaan van een ruitje omdat je je sleutels bent vergeten of het verplaatsen van de ruit waarna deze gebarsten is. Dit ligt overigens ook aan de dekking van je verzekering en wat er in de polis staat. Bij sommige verzekeraars wordt ook schade door eigen toedoen gewoon vergoedt. Daarom is het altijd belangrijk om je polis goed na te lezen en waar nodig de verzekeraar om advies te vragen.