ALMAAR - De Opel Vivaro is al sinds 2001 een gevestigde waarde in het bestelauto segment. Het model is altijd een populaire optie geweest voor veel mensen maar het model is niet meer wat hij geweest is. De eerste Opel Vivaro modellen zien er behoorlijk anders uit dan de meer recente modellen van dit type. Wat is er veranderd en wat mag je verwachten van een Opel Vivaro? In dit artikel ontdek je het antwoord.

Opel Vivaro uit een andere stamboom


De belangrijkste verandering die de Opel Vivaro heeft ondergaan is dat de nieuwere modellen uit een andere familie komen. De modellen die zijn uitgebracht tot 2017 vormden een eenheid met de Renault Trafic en Nissan Primastar. Sinds 2017 vormt Opel echter een onderdeel van de PSA Group. De recentere Vivaro modellen hebben hierdoor veel gelijkenissen gekregen met de Citroën Jumpy, Peugeot Expert en Toyota ProAce.

De letterlijke groei van de Opel Vivaro


De Opel Vivaro heeft ook een letterlijke groei doorgemaakt. Toen in 2014 de tweede generatie van het model uitkwam, de Opel Vivaro B, bleek het model al te zijn gegroeid en het aangaan van de nieuwe familiebanden resulteerde in een verdere groei. De nieuwste modellen zijn verkrijgbaar als bestelbus, dubbele cabine met 6 zitplaatsen, chassis-cabine en als personenbus. Er is keuze uit drie lengtes: 4,60, 4,95 en 5,30 meter. De laadruimte varieert van 4,6 m³ tot 6,6 m³. Het laadvermogen loopt uiteen van 1336 tot 1391 kg.

Dit mag je verwachten van de Opel Vivaro

De Opel Vivaro is een functionele auto. Dit merk je aan alles. De hoogte van de bestelbus heeft men bijvoorbeeld beperkt om de meeste parkeergarages in te kunnen komen. De laadruimte kan verlengd worden door middel van een doorlaadluik naar de cabine. In de cabine zelf zijn veel handige opbergmogelijkheden te vinden. Daarnaast is het niet onbelangrijk om te vermelden dat de Opel Vivaro een fijn rijdende bestelbus is en ook het verbruik van deze bedrijfswagen (fabrieksopgave: 1 op 18,8) is netjes te noemen.

Motoraanbod van de Opel Vivaro

Een Opel Vivaro tweedehands kopen begint met het maken van een keuze met betrekking tot het motoraanbod. Ook hierin heb je veel opties. Je kunt kiezen voor een 1.5-liter viercilinder dieselmotor met een vermogen van 102 pk en een 2.0-liter viercilinder dieselmotor met 122, 150 of 177 pk. De 122 pk versie is optioneel verkrijgbaar met een achttrapsautomaat. De 177 pk-versie is standaard als automaat verkrijgbaar. De andere modellen zijn voorzien van een handgeschakelde zesbak. Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor de Opel Vivaro-e. Ook op gebied van duurzaamheid is Opel immers gegroeid.