ALKMAAR - Op zaterdag 26 mei organiseert Oosterplan een wandeltocht voor UmeedGah (Huis van Hoop)


Mirjam Verlaan werkt voor de stichting Esdégé-Reigersdaal en is zo'n drie jaar geleden in aanraking gekomen met UMeedGah Nederland. Binnen de stichting werd een oproep geplaatst door een clustermanager genaamd Cees Wijnands om mee te doen voor de Stichting UMeedGah bij de Dam tot Dam loop.
Echter was hardlopen niets voor Mirjam en stelde de vraag of er niets voor wandelaars was en stelde voor of dat anders opgezet kon worden. Dit vonden ze een goed idee waardoor nu ieder jaar ook een groep wandelaars door middel van sponsoring mee kan wandelen aan de Dam tot Dam loop. Om ervoor te zorgen dat er sponsor geld ingezameld wordt bedenkt iedereen zijn of haar eigen ludieke actie om geld op te halen, vandaar Pakistan.

Pakistan is ontstaan in de jaren 90 toen Cees Wijnands samen mer Salma Bahader drie jaar in de wijken Dastgir en Azizabad hebben gewerkt, in 2007 hebben zij dit "geadopteerd" met de Stichting UMeedGah Nederland waardoor dit nu al jaren succesvol is in het ondersteunen van kinderen met een handicap.

Met behulp van allerlei verschillende acties zoals deze wandeltocht wordt er geld binnengehaald om UMeedGah te kunnen blijven steunen.

Wandeltocht
Op zaterdag 26 mei wordt er een wandeltocht georganiseerd vanuit de winkel, voor de wandeltocht die om 09.30 uur begint wordt er verzameld voor de winkel Oosterbaan Sport-en Wandelschoenen aan de Kitmanstraat 1 in Alkmaar.
De gehele afstand van de wandeltocht is ongeveer 10 kilometer. De route is grotendeels over verharden paden, naast dat u fijn kunt lopen kunt u genieten van onder andere het uitzicht van de weilanden en een stukje Heilooërbos.

De inschrijving voor de wandeling bedraagt €5,00, dit gehele bedrag wordt ingezameld voor het goede doel UMeedGah.

Voor meer meer informatie kunt u kijken op de websites van Oosterbaan www.oosterbaanalkmaar.nl en UMeedGah www.umeedgah.nl