AMSTERDAM - De lente is weer begonnen en dat betekent dat het weer tijd is om te wandelen! Uit onderzoek is gebleken dat wandelen steeds populairder wordt in Nederland. Ook is wandelen hartstikke gezond en verbetert het humeur. Er zijn in Nederland veel mooie natuurgebieden om een wandeling te maken. Het Bloesempark in het Amsterdamse bos is daar één van.


Bloesembomen
In het prachtige Bloesempark staan 400 bloesembomen. Deze bomen waren een geschenk van de Japan Women’s Club uit Amstelveen. Elke boom heeft een vrouwennaam gekregen. 200 bomen kregen een Japanse naam en 200 bomen kregen een Nederlandse naam. De kersenbloesem wordt in het Japans Sakura genoemd. Sakura staat als symbool voor groei en een nieuw begin. De bloesembomen bloeien ongeveer drie weken in de maanden maart en april. Het is aanbevolen om het park in deze periode te bezoeken, omdat de bomen dan het mooist zijn.

Hanami Matsuri
Hanami Matsuri is een feestdag in Japan. Dit wordt gevierd wanneer de bloesembomen in de bloei staan. Tijdens de feestdag komen mensen samen om feest te vieren en om te picknicken onder de bloesembomen. Ook worden er lichtjes aan de bomen opgehangen voor een mooie en gezellige sfeer. In de bloeitijd komen mensen samen in Het Bloesempark om dit te vieren.

Wandeling en andere activiteiten

Het Bloesempark ligt in het zuidoostelijke gedeelte van het Amsterdamse bos. Vanaf het park kun je een mooie wandeling om De Poel in het bos maken, van vijf km lang. Er zijn naast wandelen nog veel meer leuke activiteiten die je kunt uitvoeren in het Amsterdamse bos. Zo kun je op deze route ook supboards huren bij De Poel. Ook is er een geitenboerderij, een bostheater, een rondvaart, een doolhof en kun je Schotse hooglanders spotten in het bos.

Populair
Het Bloesempark is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Op het social media platform TikTok, gaan er veel video’s rond van mensen die het park bezoeken. Tegenwoordig is wandelen met tieners lastig, maar het dit park is erg geliefd door tieners. Het is dus een perfect dagje uit. Om drukte te vermijden is het aanbevolen om het park doordeweeks te bezoeken.