ALKMAAR - Tijdens de eerste ronde van de kwalificatie voor EURO 2024 wordt opnieuw een Europese klassieker gespeeld. Op papier zou het belangrijkste evenement van vrijdag de wedstrijd van Frankrijk tegen Nederland moeten zijn in het Stadium de France. Beiden behoren tot de favorieten om door te gaan uit de groepsfase en te strijden voor de titel op EURO 2024. Door de agressieve mentaliteit van beide teams en hun enorme aanvalspotentieel verwachten de fans een wedstrijd met hoge scores.

Voorbeschouwing van Frankrijk tegen Nederland


Na het verlies in de WK-finale miste Frankrijk (-110) de kans om zich aan te sluiten bij een selecte groep landen die met succes hun kampioenschap hebben verdedigd. Wij zijn ervan overtuigd dat als Deschamps al zijn topspelers beschikbaar had (Benzema, Kante en Pogba), deze club de trofee zou winnen ondanks de verwoesting die blessures hebben aangericht bij de Galliërs.

Sinds de finale op 18 december is Frankrijk van het veld. Deschamps zou geen problemen moeten hebben met het team omdat ze allemaal vertrouwd zijn met elkaar en een fantastische band hebben binnen hun clubs.

Mbappe en de jongens hebben niet met veel branie gespeeld in hun stadion. Hun enige overwinning in drie UEFA Nations League-wedstrijden was een 2-0 tegen Oostenrijk. Ze verloren tegen Denemarken (1-2) en Kroatië (0-1).Sommigen dachten dat Oranje een kans had op het WK na hun sterke start in Qatar. Er zit veel talent in deze groep, want Nederland (+333) speelde 19 wedstrijden ongeslagen tot het in de kwartfinale verloor van Argentinië.

Sinds de jaren zeventig heeft het Nederlands elftal een filosofie van snel, aanvallend voetbal dat spectaculair en opwindend is om naar te kijken. Cody Gakpo, een aanvaller uit Liverpool, is de bindende kracht van het team. Hij stuurt alle aanvallende en verdedigende inspanningen.

Uit de statistieken blijkt dat de offensieve strategie van Oranje werkt, want Nederland heeft in negen van de laatste tien wedstrijden minstens twee keer gescoord. Van Dijk en de jongens hebben een goede staat van dienst bij het verdedigen van het doel, maar ze maken vaak doelpunten tegen een superieure aanval. Gelukkig kan dat allemaal gemaskeerd worden door hun voorwaartsen.

Head-to-Head wedstrijden van Frankrijk tegen Nederland

In de meest recente UEFA Nations League ontmoeting tussen Frankrijk en Nederland wonnen ze thuis in Parijs met 2-1. Voor het thuispubliek in Amsterdam reageerde Oranje echter met een 2-0 overwinning.

Wat betreft de head-to-head score heeft Frankrijk momenteel de overhand. Veertien keer zegevierden de Galliërs, elf keer Oranje, en er was geen duidelijke winnaar.

Voorspellingen van Frankrijk tegen Nederland

Het is algemeen bekend dat de Franse aanval de meest efficiënte is van Europa en misschien wel van de hele wereld. Een lichtend voorbeeld hiervan is de uitslag in Qatar. Hoewel de verdediging van de Galliërs te wensen overlaat, maakt hun uitstekende aanval alle tekortkomingen in die afdeling goed. Het Nederlands elftal heeft een vergelijkbare speelstijl. Wij verwachten dus een hoog scorende wedstrijd met minstens drie doelpunten. De kansen daarop zijn +105, dus het is duidelijk dat de bookmakers het niet met ons eens zijn, maar de heersende wijsheid uitdagen is soms nodig. Dat kan winst opleveren.

Stel je wilt meer updates over Frankrijk Vs. Nederland, bekijk deze site en klik hier!