ALKMAAR - Wanneer je het jaar goed wilt afsluiten en alle drukte even achter je wilt laten, dan is een dagje sauna met overnachting de perfecte manier om dit te kunnen doen. Hoe heerlijk is het om even nergens aan hoeven te denken en de hele dag te kunnen genieten van rust? Het boeken van een dagje sauna met overnachting is dus niet voor niets zo ontzettend populair. Niet alleen om het nieuwe jaar volledig ontspannen in te gaan, maar ook wanneer je bijvoorbeeld een drukke periode op je werk hebt gehad of het thuis allemaal even wat minder was, bijvoorbeeld omdat je een paar slapeloze nachten hebt gehad, omdat je net ouders bent geworden van een prachtige zoon of dochter. Omdat we ons kunnen voorstellen dat je misschien niet direct helemaal overtuigd bent, hebben we de voordelen nog even voor je op een rijtje gezet.

Een sauna met overnachting biedt je de mogelijkheid om je onder te dompelen in een oase van rust en luxe. Bij aankomst word je warm verwelkomd en naar je privé accommodatie geleid. Deze is vaak voorzien van alle gemakken, zoals een comfortabel bed, een eigen badkamer en soms zelfs een jacuzzi of privézwembad. Hierdoor kun je in alle privacy genieten van alle faciliteiten en optimaal ontspannen. Uiteraard is dit wel afhankelijk van het type kamer dat je boekt. Zo weten we toevallig dan de hotels van Van Der Valk van letterlijk alle gemakken zijn voorzien, mits je natuurlijk de juiste kamer boekt.

Een sauna heeft natuurlijk ontzettend veel voordelen voor zowel je lichaam als geest. Door de warmte verwijden je bloedvaten, waardoor de doorbloeding van je spieren wordt gestimuleerd en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Dit draagt bij aan een betere gezondheid en kan helpen bij het verlichten van spier- en gewrichtspijn. Dit heeft als voordeel dat je helemaal tot rust komt lichamelijk, waardoor je je een compleet ander mens voelt. Daarnaast heeft een saunabezoek ook positieve effecten op je mentale welzijn. Door de warmte en de ontspannen sfeer kom je geheel tot rust en kun je stress en spanning loslaten. Dit zorgt voor een gevoel van innerlijke rust en vermindert gevoelens van angst bijvoorbeeld. Dus stel dat je een enorm drukke periode achter de rug hebt, dan is het fijn dat je even alles kunt laten voor wat het is.

Hebben we je kunnen overtuigen dat een sauna met overnachting ideaal is voor wanneer je even helemaal tot rust wilt komen? Dan is het goed om even naar de website van vakantieveilingen te gaan en daar te kijken naar de mogelijkheden die er allemaal zijn. Zo boek je voordelig een dag sauna bij Spa Weesp met aansluitend een overnachting. Hoe fijn is het dat je na een dag volledig ondergedompeld te zijn geweest in rust, niet eerst een stuk naar huis hoeft te rijden, maar eerst heerlijk een hapje kunt eten en vervolgens lekker naar je hotelkamer kunt lopen om te gaan slapen?